Posibilă stare de incompatibilitate a deputatului PSD Alba Ioan Dîrzu. Depuatul social democrat infirma datele trimise de ANI

29 ianuarie 2013 08:520 comments

În cadrul unei adrese transmisă Camerei Deputaţilor Agenţia Naţională de Integritate a identificat posbile situaţii de incompatibilitate la deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu. De asemenea ANI a transmis Camerei Deputaţilor adrese în care indică posibile situaţii de incompatibilitate şi în cazul altor trei deputaţi: Aurel Nechita, Tamara Dorina Ciofu si Petru Andea.
„Exercitarea demnităţii publice de deputat concomitent cu funcţia de consilier judeţean în cadrul CJ Alba este de natură să genereze o stare de incompatibilitate. De asemenea, exercitarea demnităţii publice de deputat concomitent cu funcţia de director general şi preşedinte al CA al unei societăţi comerciale este de natură să genereze o stare de incompatibilitate”, se afirmă într-o adresă transmisă de ANI Camerei Deputaţilor.
Ioan Dîrzu a demisionat din funcţia de consilier judeţean, astfel încât nu mai are probleme din acest punct de vedere. Preşedintele PSD Alba este, însă, director general şi preşedinte al consiliului de administraţie la societatea comercială Prefera Foods SRL Alba Iulia.
În declaraţia de avere depusă la Camera Deputaţilor, Dîrzu a precizat că este acţionar la Prefera Foods şi Albalact SA.
Deputatul Ioan Dîrzu: ANI transmite opiniei publice informaţii falsePSD iulie358
Am citit cu neplăcere informaţia transmisă de ANI către presă conform căreia m-aş afla în stare de incompatibilitate cu toate că nu am fost informat sau consultat de nimeni pentru a arăta şi explica faptul că toate posibilele situaţii au fost corectate respectând termenul legal.
Chiar dacă fac parte din categoria de parlamentari care susţin existenţa unei instituţii cu atribuţiile ANI, conducerea sa demonstrează din nou că este incapabilă să îşi desfăşoare activitatea obiectiv căutând cu disperare din nou să îşi dovedească fidelitatea faţă de regimul lui Traian Băsescu. Dacă ar fi aplicat legea ar fi verificat că toate stările de incompatibilitate au fost deja rezolvate şi raportate către Parlament respectând termenele legale.
De asemenea, solicit cu tot respectul presei să verifice mereu informaţiile prezentate de ANI din surse diferite conform normelor deontologice ale profesiei de jurnalist înainte să transmită informaţiile către opinia publică. Rolul mass-mediei este în opinia mea esenţial într-un sistem democratic şi de aceea are responsabilitatea să transmită informaţii verificate tocmai pentru a apăra drepturile persoanelor.
În acest sens mă prevalez de dreptul la propria imagine pentru a solicita publicaţiilor şi instituţiilor media care au preluat informaţia să publice un articol care să corecteze acuzele nejustificate.
Vă ataşez astfel documentele care dovedesc ieşirea din starea de incompatibilitate în termen legal (n.a. – este vorba de adeverinţa de demisie de la Prefera, hotărârea de retragere din Consiliul de Administraţie, hotărârea de eliberare din funcţia de director, hotărârea Consiliului Judeţean Alba privind încetarea mandatului de consilier).
Ioan Dîrzu Deputat PSD de Alba

Sorin Poparadu, Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com