Premierul Ungureanu şi PDL doresc naţionalizarea a 85% din valoarea bunurilor foştilor proprietari, deposedaţi abuziv în perioada comunistă

24 aprilie 2012 15:420 comments

După doar două luni şi ceva de guvernare, domnul Mihai Răzvan Ungureanu s-a integrat perfect în sistemul PDL şi continuă cu tenacitate „planurile” distructive ale Guvernului Boc!
Bilanţul e tragic: alocări de bani publici ilegale şi abuzive, direcţionate exclusiv aleşilor locali portocalii, privatizări extrem de scandaloase şi ruşinoase cu interese dubioase la mijloc, iar acum limitarea despăgubirii foştilor proprietari, în limita a 15% din valoarea bunurilor reclamate.
Domnul prim-ministru Ungureanu, cel care şi în acest moment minte pe la emisiunile televizate că ar fi încă membru al PNL, vrea să încalce, cu mult cinism, dreptul la proprietate garantat de Constituţie, susţinând adoptarea unei noi legi, prin care dumnealui aplică de fapt o nouă şi veritabilă „naţionalizare”! Vai de liberalism!
Astfel, guvernul Ungureanu-PDL vrea să limiteze despăgubirile la 15% din valoarea reală a proprietăţii şi să elimine posibilitatea restituirii în natură. De asemenea, plata se va face eşalonat pe o perioadă între 10-12 ani, termenul de depunere a dosarului fiind unul de decădere şi stabilit la maximum 90 zile.
Cu alte cuvinte, un premier care se laudă non-stop cu „viziunile” sale liberale, alături de principalul partid aflat la guvernare, PDL, care a faslificat ideea de dreapta în România, au pus împreună la cale o lege abuzivă, antidemocratică, profund inechitabilă şi discriminatorie. E un act cu prevederi mai aproape de vremurile comuniste şi de apucăturile totalitare, decât oricare altă lege dorită şi adoptată apoi, de vreun guvern post-decembrist!
Ba mai mult decât atât, premierul Ungureanu ameninţă cu demisia dacă nu-i este susţinută în totalitate, de către partidele guvernamentale, această soluţie inventată de dumnealui şi prezentată ca una necesară de aplicat de urgenţă, pentru foştii proprietari!
Adevărul este însă că nici proprietatea nu îi interesează pe aceşti domni şi au sărăcit şi bugetul României la maxim, astfel că au ajuns să nu mai aibă bani să plătească drepturile fireşte ale foştilor proprietari.
Astfel, o nedreptate comisă în mod abuziv de către comunişti va fi acum dublată de o altă nedreptate, prin plafonarea despăgubirilor la doar 15% din valoarea proprietăţilor! Nici nu mai ştii unde se termină incompetenţa şi unde începe pactizarea cu regimul comunist a PDL şi a premierului Ungureanu!
PNL a fost încă din 1990 apărătorul dreptului de proprietate. Un stat democratic, membru al Uniunii Europene, nu poate face rabat de la lege şi de la principii fundamentale sub pretextul că nu sunt bani. Nu este prima dată când puterea – reprezentată fie de Traian Băsescu, fie de Emil Boc, fie de Mihai Răzvan Ungureanu – încearcă să justifice neaplicarea legii sau încălcarea unor drepturi prin lipsa fondurilor.
Cum este posibil ca în ultimii patru ani, mereu invocata lipsă a banilor la buget să ajungă să distorsioneze într-un asemenea hal drepturile cetăţenilor şi să anuleze valorile democratice, fără nicio jenă din partea unor pdl-işti fără scrupule mai cinici decât orice alţi comunişti care au guvernat vreodată? E limpede însă că premierul Ungureanu doreşte cu ardoare să devină noul patron spiritual al acestui sistem PDL, care funcţionează în dispreţul ideilor liberale şi moderne.

Deputat PNL Alba,
Teodor Atanasiu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com