Presedintele ALDE laudat de fostul presedinte Emil Constantinescu

24 aprilie 2017 07:451 comment

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales preşedinte unic al ALDE în congresul de unificare PLR-PC desfăşurat în perioada 21-22 aprilie în Capitală.

Tăriceanu, prim-ministru liberal în perioada 2004-2008, a fost lăudat de Emil Constantinescu, fost preşedinte al României: „Sunt aici ca să vorbesc despre istoria post-decembristă. Încă de la început, au existat câteva persoane care au reuşi să readucă în România spiritul liberal. Aceasta s-a întâmplat chiar în decembrie 1989, după căderea lui Ceauşescu, când într-o cameră s-au adunat câţiva reprezentanţi ai gloriosului Partid Naţional Liberal şi doi tineri. Unul dintre ei era Călin Popescu Tăriceanu. Călin Popescu-Tăriceanu a fost un om, apoi a devenit un lider care a participat la toate construcţiile democratice, într-un moment în care România era încă dominată de fosta nomenclatură comunistă şi de fosta securitate, până în 1996. De fiecare dată, în tulburările Partidului Naţional Liberal, când a fost împărţit în fracţiuni, el a fost de partea bună”.

„Călin Popescu-Tăriceanu a fost şi în guvernul pe care l-am format, a fost ministrul Economiei, care a gândit primele privatizări adevarate în România, care au rămas şi până astăzi de succes”, a mai spus Constantinescu.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com