PREŞEDINTELE PSD ALBA, IOAN DÎRZU: „Guvernul Ponta îşi respectă promisiunile”

30 iulie 2013 13:370 comments

PSD iulie358Luna iulie se încheie pozitiv pentru România cu noi măsuri guvernamentale iniţiate de Guvernul USL condus de preşedintele PSD, Victor Ponta, prin care se respectă din nou o parte din promisiunile lansate de USL în campania electorală.
Măsurile propuse de Guvernul USL:
reducerea TVA la pâine la 9% începând cu 1 septembrie ca o primă măsură destinată reducerii TVA la toate alimentele. În condiţiile în care reducerea TVA nu va produce o scădere a încasărilor iar o parte din economia neagră şi gri va ieşi la suprafaţa, situaţia va fi reprodusă şi la celelalte alimente în cel mai scurt timp.
Guvernul României va suplimenta cu peste 1 miliard de lei plafonul destinat programului Prima Casă din care 300 milioane lei sunt pentru achiziţia locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Mulţi cârcotaşi spuneau că USL nu va susţine acest proiect uitând că de fapt PSD a iniţiat acest proiect în 2010.
Trei din cele patru loturi ale Autostrăzii Orăştie – Sibiu, urmează să fie inaugurate în toamna acestui an, iar unul, respectiv tronsonul 3 (Cut/Cunţa – Sălişte), va fi finalizat până cel târziu în aprilie 2014. Proiectele de infrastructură din Transilvania dar şi din judeţul Alba sunt puternic susţinute de Guvernul USL şi în special de Ministru PSD pentru Marile Proiecte, Dan Şova.
„Toate aceste proiecte sunt măsuri concrete prin care Guvernul condus de premierul Victor Ponta îşi asumă responsabilitatea privind respectarea promisiunilor adresate în timpul campaniei electorale. Spre deosebire de criticile adresate de unii parlamentari PDL plângând după tătucul lor Traian Băsescu, pot spune că acest Guvern şi premierul Victor Ponta ştiu ce au de făcut: să reclădească o ţară distrusă în ultimii 9 ani de scandalurile declanşate de democrat liberali şi preşedintele suspendat.” a declarat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.
În completare vicepreşedintele PSD Alba, Victor Negrescu, a adăugat: „Cred că în prezent în PDL este o competiţie pentru care pleacă mai repede la Mişarea lui Băsescu. Stau cu mânuţele ridicate şi speră să fie aleşi pentru a face şi ei un pic de mişcare. Probabil că ar fi bine să se concentreze pe propriile activităţi şi aş da aici un exemplu cum intenţionează să cheltuie Consiliul Judeţean Alba 138.000 lei, adică peste 1 miliard de lei vechi, pentru un document, Strategia de Dezvoltare. Ne întrebăm logic unde sunt rezultatele precedentei strategii, unde sunt turiştii care se opresc la Sibiu, unde sunt locurile de muncă care plasează judeţul Alba pe primele locuri la şomaj din Transilvania, unde sunt cei peste 10% care au părăsit judeţul în ultimii ani”.
Biroul de presă al PSD Alba

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com