Primarii din Cetatea de Baltă, Ighiu, Jidvei şi Săsciori au împiedicat oamenii să voteze

29 iulie 2012 19:230 comments

Aşa cum ne aşteptam, cohortele PDL Alba îşi continuă ofensiva împotriva cetăţenilor oneşti care doresc să participe la Referendumul pentru demiterea preşedintelui. După ce am tras mai multe semnale de alarmă privind practicile complet ilegale ale primarilor pedelişti, care se comportă în localităţile în care ar trebui să servească binele public ca pe propriile lor feude, avem acum dovada clară a practicilor complet ilegale pe care le utilizează.
În comunele Jidvei, Săsciori şi Ighiu, primarii Trif Alin, Florin Morar şi Traian Rusu, cu toţii membri ai PDL Alba, au încălcat grav prevederile Legii nr. 3/2000 republicată, privind organizarea Referendumului, iar faptele lor se încadrează la Art. 52 al legii, conform căruia „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”. Practic, aceşti primari, complet aserviţi clicii coordonate de preşedintele suspendat, au ameninţat direct populaţia de etnie rromă spre a nu participa la Referendum. În aceste localităţi, cetăţenii au fost constrânşi de primarii Morar, Rusu şi Trif să nu participe la scrutin, susţinând că li se vor tăia ajutoarele sociale.
Ne manifestăm însă întreaga dezaprobare pentru felul în care reprezentanţii PDL din judeţul Alba înţeleg să se comporte în ziua Referendumului. Pentru comportamentul primarilor din Ighiu, Jidvei şi Săsciori, PNL Alba a depus plângerea nr. 366/29.07.2012 la BEJ Alba. De asemenea, cerem Poliţiei să se sesizeze şi să demareze cercetări privind fiecare dintre aceste fapte penale!
Întreaga echipă a Partidului Naţional Liberal Alba a susţinut permanent drepturile tuturor cetăţenilor cu drept de vot de a se prezenta la urne. Duplicitarismul PDL Alba este de neimaginat, deoarece, după ce au cerut, inclusiv la Bruxelles, ca Referendumul să fie validat numai dacă participă 50%+1 dintre electori, susţinătorii lui Băsescu au întors foaia şi împiedică populaţia să participe la vot. Nu vom tolera, sub nicio formă, fariseismul, atacurile murdare, precum şi comportamentul ilegal al acestor indivizi!

Biroul de presă al PNL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com