Radu Cristian: Cer demisia consilierilor care nu participă la ședințele Consiliului Local Sebeș

19 noiembrie 2013 12:100 comments

cl sebesTentativa de ședință a Consiliului Local Sebeș de ieri nu a făcut decât să umple de rușine și ridicol legislativul local. Aleșii din Sebeș, trimiși în consiliu de votul cetățenilor, par să fi uitat că participarea la ședințe și luarea unor decizii în beneficiul cetățenilor este o obligație pe care și-au asumat-o în momentul în care au candidat la o funcție publică. Ca să nu mai vorbim de faptul că ieri investitorii au fost ținuți la ușa administrației locale, pentru că nu au avut cui să își expună intențiile de a investi pe mai departe în Sebeș. Ca urmare a acestei atitudini le cer aleșilor locali care au treburi mai importante decât ședințele de consiliu să își dea demisia, iar în locul lor să ajungă în CL Sebeș alte persoane, interesate de bunul mers al orașului.
Din cei 19 consilieri locali ieri au fost prezenți doar 4: Gligor Stancu, Radu Cristian, Radu Șerbănescu, Ioan Muntean. După câteva minute a ajuns și Ioan Rodean. Ceilalți 14 au avut altceva de făcut, chiar dacă apar prin ziare că sunt foarte preocupați de soarta locuitorilor din Sebeș. Ședința a fost în concluzie anulată. Este pentru a treia oară în două săptămâni când se încearcă organizarea acestei ședințe. Se pare însă că ai noștri colegi din consiliu sunt mai preocupați de alte chestiuni, nu de consiliul local și deciziile ce trebuie luate acolo. Decizii extrem de importante. Dacă tot nu au chef să vină la ședințe le cer celor care au făcut un obicei din a nu participa la ședințe să își dea demisia. Să meargă acasă și să aibă timp de afaceri, întâlniri de partid și alte lucruri foarte importante pentru ei.
Dar să vorbim și de investitorii pe care îi ținem la ușă. Adică cei de la Pehart TEC și Star Transmission. Cei de la Pehart veniseră ieri să explice Consiliului Local Sebeș de ce nu pot participa la licitația pentru vânzarea terenului de 3,5 ha pe care Zewa vrea să dezvolte o investiție importantă. Au rămas doar cu intenția pentru că nu au avut cu cine vorbi. Pe de altă parte tot ieri trebuia să se discute și să se voteze un Plan Urbanistic Zonal pentru o suprafață de 7,2 ha teren deținut de Star Transmission. De acest PUZ și rapiditatea aprobării lui depinde continuarea în bune condiții a investiției Daimler de la Sebeș. Acea investiție cu care politicienii s-au grăbit să se laude, dar care este vitală pentru Sebeș pentru că duce la crearea a sute de locuri de muncă și creșterea veniturilor la bugetul local.
Nu în ultimul rând pe ordinea de zi era și un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local, prin care Spitalul Sebeș urma să primească 40.000 de lei pentru realizarea documentațiilor necesare extinderii secției de boli infecțioase, unde ar trebui să fie mutată și cea de pediatrie, ce funcționează într-un imobil care trebuie retrocedat foștilor proprietari.
Iată deci proiecte deosebit de importante pentru oraș, care nu se pot aproba de mai bine de două săptămâni din cauza unor consilieri locali care nu au timp să participe la ședințe. Dacă nu au timp nu e nicio problemă. Să își dea demisia. Să plece acasă și să vină alții care au timp de rezolvarea problemelor orașului.

Radu CRISTIAN,
Consilier local PNL Sebeș,
Președinte TNL Alba

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com