Radu Cristian consilier local PNL Sebeş: Meritul pentru venirea Daimler la Sebeş aparţine cetăţenilor, nu politicienilor

15 mai 2013 12:150 comments

Radu

Marţi în Consiliul Local Sebeş s-a aprobat trecerea în administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a unei străzi şi a canalului colector din apropierea viitoarei investiţii a concernului german Daimler. CNADNR va reabilita strada şi canalul colector, după care va preda primăriei Sebeş investiţia făcută.
Această decizie a consilierilor a fost una normală, pentru că aşa trebuie să procedăm: să răspundem favorabil, în limitele legale, evident, oricărei solicitări venite din partea companiilor care doresc să investească în oraşul nostru, pentru că ele plătesc taxe şi impozite şi crează locuri de muncă.
Vreau să atrag atenţia asupra faptului că unii oameni politici încearcă să îşi asume meritele acestei investiţii de la Sebeş, respectiv aducerea Daimler aici. Nu politicienii i-au determinat pe nemţi să vină la Sebeş, iar cei care îşi asumă acum, cu surle şi trâmbiţe meritele sunt nişte demagogi. Concernul Daimler investeşte la Sebeş pentru că avem o poziţie geografică foarte bună, pentru că avem forţă de muncă foarte bine pregătită, pentru că întotdeauna aleşii locali si functionarii din primărie au ştiut să discute cu mediul de afaceri, căruia nu i-au cerut spagă pentru acordarea avizelor si autorizatiilor. Meritul este, dacă vreţi, al tuturor cetăţenilor acestui oraş, care au ştiut să păstreze şi să transmită mai departe hărnicia si corectitudinea pe care le-au mostenit de la strămoşii lor saşi, unguri şi români. Meritul, repet, este al oamenilor, nu al politicienilor.
Ceea ce am făcem noi ieri a fost un gest normal. Ne comportăm normal şi civilizat cu un investitor serios. Aşa cum ne vom comporta şi de acum înainte. Şi pentru asta nu trebuie să ne arogăm niciun merit, pentru că noi aici ne facem doar datoria. Pentru asta am fost trimişi în consiliu, să lucrăm în folosul celor care ne-au ales.

RADU CRISTIAN,
Consilier local Sebeş PNL
Preşedinte TNL Sebeş

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com