Refacerea străzilor distruse de lucrări va fi o prioritate a primarului Călin Potor

14 mai 2012 15:360 comments

De nenumărate ori am atras atenţia administraţiei locale din Alba Iulia asupra situaţiei străzilor din municipiu, care sunt distruse de lucrări. Albaiulienii se confruntă în aceste zile cu un duşman de temut: gropile şi şanţurile care le distrug maşinile.
Drumurile au devenit impracticabile, în special în cartierele în care se execută diferite lucrări. Şi totul din cauza nepăsării firmelor şi a primăriei. Cei care au săpat şanţuri de-a latul şi de-a lungul străzilor aveau obligaţia de a reface carosabilul. Era una din condiţiile prevăzute în caietul de sarcini acceptat de societăţile comerciale în momentul în care s-au dus la licitaţie. Dar pentru că nu le cere nimeni socoteală, au lăsat tot oraşul praf şi pulbere.
Cetăţenii sunt extrem de nemulţumiţi, în special la Partoş, Oarda şi Miceşti, unde străzile au devenit adevărate probe cu obstacole. Şi sunt nemulţumiţi pe bună dreptate: plătesc taxe şi impozite dar nu pot circula pe străzi. Le spun un singur lucru acestor locuitori ai municipiului: starea străzilor va fi una din priorităţile primarului Călin Potor. În 2012, aceste drumuri trebuie refăcute, astfel încât cetăţenii să aibă un minimum de confort.
Toţi am văzut sutele de gropi şi de şanţuri în care cetăţenii din municipiul nostru îşi distrug autoturismele. Sunt gropi în care îţi rupi picioarele, pieton fiind, să nu mai vorbim de circulaţia auto, care seamănă cu o cursă de off-road. Oamenii sunt nevoiţi să îşi sacrifice sute de lei din bugetul familiei pentru a-şi repara maşinile. Din banii puţini pe care reuşesc să îi câştige cu greu mai dau bani şi pentru reparaţii.
În tot acest timp, firmele încasează zeci de milioane pentru lucrări, iar administraţia se face că nu vede neplăcerile cauzate cetăţenilor. Şi de ce ar face acest lucru? Pentru a deranja firmele “prietene”?
Cetăţenii sunt nevoiţi să suporte de luni de zile calvarul drumurilor distruse de lucrările de apă şi canalizare pentru că firmele care execută lucrările fac ce le taie capul. Repet: potrivit caietului de sarcini, societăţile respective trebuiau să aducă drumul la starea iniţială. Dar primarul are alte probleme: să pozeze frumos pentru presă, nu să îi sancţioneze pe cei care nu respectă contractele.
Este tot mai evident dezinteresul actualei administraţii locale pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor şi asigurarea unor condiţii de trai decente. Alba Iulia trebuie condusă de oameni serioşi, capabili şi preocupaţi de dezvoltarea oraşului şi de crearea unor condiţii decente de viaţă. Călin Potor împreună cu echipa USL este singura alternativă la dezastrul promovat de actuala conducere a municipiului.

CĂLIN POTOR,
candidatul USL la Primăria municipiului Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com