„Referendumul înseamnă România vs Băsescu, nu USL vs. Băsescu”

11 iulie 2012 16:063 comments

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat: „Este foarte clar că Traian Băsescu trebuie înlocuit (ca să fim mai exacţi) de la Palatul Cotroceni, este pe atât de adevărat că este o perioadă dificilă, perioada concediilor. Vreau să spun că avem colegi care sunt în concediu care vor fi chemaţi de urgenţă la activitatea politică de la nivel judeţean; este un efort pe care organizaţia PSD, USL la nivelul judeţului Alba, îl va face în aşa fel încât rezultatul la nivelul judeţeului Alba să fie unul foarte bun.
Credem că şi românii din judeţul nostru şi din municipiul Alba Iulia au suferit în tot ce a însemnat 8 ani de zile cu Traian Băsescu la Palatul Cotroceni, a modului prin care el s-a implicat în activitatea politică a ţării şi nu numai… Aici vreau să vă aduc aminte că inainte de a anunţa Boc tăierile salariale, ele erau anunţate de la Palatul Cotroceni. Credem că modul în care el s-a implicat în activitatea politică a fost una păguboasă pentru România şi pentru români. Aş face aici o mică referire şi la aspectul mafiot prin care a condus anumite structuri la nivel naţional şi bineînţeles că toate avantajele le-a tras într-un singur coş, mă refer la coşul PDL.
Românii s-au trezit, eu sper şi cred că se vor trezi şi albaiulienii şi vor vota înlocuirea lui Traian Băsescu”.
Referitor la campania pentru referendum, Victor Negrescu, vicepreşedinte al PSD Alba, a precizat: „Vreau să vă informez că am demarat la nivelul PSD o campanie de informare, primul aspect care a fost realizat se referă la o campanie de informare la nivel internaţional (în care sunt şi eu implicat) cu privire la informarea liderilor europeni cu privire la ceea ce se întâmplă în România şi detaliile acestei suspendări a preşedintelui Băsescu. De asemenea, vom demara această campanie şi la nivelul judeţului Alba. Primele analize pe care le-am realizat la nivelul judeţului arată că scorul dat schimbării va fi reprodus şi la referendum, adică peste 50% dintre alegătorii care au votat schimbarea, fie că vorbim de USL, fie că vorbim de celelalte partide care au intrat sau n-au intrat în Consiliul Judeţean, se duc către suspendarea lui Traian Băsescu. Evident, în acest sens trebuie o informare foarte exactă. Motivul pentru care vrem să facem acest lucru este datorat faptului că oamenii trebuie să ştie de ce este important să se prezinte la acest scrutin, şi să înţeleagă că nu este un vot între USL versus Traian Băsescu, este votul între România, între schimbare şi Traian Băsescu. Cei care doresc această schimbare la nivelul judeţului Alba, şi cred că per total rezultatele au arătat acest lucru şi la alegerile locale, trebuie să voteze pentru această demitere.
Vom avea o campanie bazată pe această caracteristică, pe ideea de dialog cu oamenii, nu vom încerca să fim obsesivi sau agresivi cu cetăţenii, credem că fiecare dintre ei ştiu deja ce au de făcut, deci să ştie doar când este referendumul, că e important să fie prezenţi, şi să cunoască motivele pentru care noi am solicitat împreună cu alte formaţiuni politice, repet, nu a fost doar USL-ul care a votat pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, de ce trebuie să suţină şi ei această cauză este să dea şansa unei noi schimbări pentru România; că această schimbare va fi candidatul USL pentru Preşedinţia României foarte bine, că va fi altă persoană la fel, dar trebuie să dăm şansa unei noi schimbări după 8 ani în care credem că lucrurile nu au mers într-o direcţie potrivită, şi dacă ei cred lucrul ăsta ei trebuie să vină la vot”.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com