„Referendumul pentru demiterea lui Băsescu nu este o formalitate”

22 iulie 2012 16:552 comments

Referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Băsescu nu este o formalitate. Suntem în faţa unui eveniment care ne poate schimba viaţa pentru următorii 4-5 ani, cel puţin. În acelaşi timp, e un moment pe care trebuie să îl tratăm toţi cu responsabilitate, pentru că vorbim de schimbarea unui şef de stat care a încălcat Constituţia – legea fundamentală a unui popor.
Când un preşedinte vrea să fie mai mult decât i se dă voie, aşa cum a făcut Băsescu, rezultatele proaste se văd. Încălcarea Constituţiei de către acesta nu a fost doar o subtilitate juridică, nu a fost doar o chichiţă avocăţească! Românii au avut de suferit direct. Băsescu a vrut să comande tuturor, asemeni unui dicator. S-a băgat în economie, deşi, vorba lui, nu e în stare să conducă mai mult de un vapor! Drept pentru care a făcut economia praf, şi-a bătut joc de salarii, de pensii, de veniturile celor defavorizaţi.
Tot asemeni unui dictator, Băsescu a început să dea ordine în stânga şi în dreapta, a început să întoarcă lucrurile cu fundul în sus, să facă ţara după mintea lui. Rezultatul a fost o tensiune socială ca niciodată, nervozitate, oameni disperaţi, sentimentul că statul îşi bate joc de noi toţi, că justiţia şi poliţia merg anapoda şi lista poate continua, la nesfârşit. Toate aceste lucruri le-a făcut abuzând iar de Constituţie, acţionând ba ca prim ministru, ba ca preşedinte de partid, ba ca aşa-zis specialist în justiţie şi aşa mai departe.
Pentru scaunul său, Băsescu a dus şi duce însă, de ani de zile, cea mai dură luptă. Şi-a făcut legi care să îl apere, şi-a numit oameni în poziţii cheie care să îi facă jocurile, iar acum distruge imaginea României. Pentru că în ţară nu mai are pe cine se baza, în afară de oameni ca Roberta Anastase sau Emil Boc, el apelează la dezinformări şi merge în genunchi la porţile Europei, cerşind acolo ca să i se mai permită să fie preşedinte! Cu siguranţă ce se întâmplă în aceste zile, acest atac organizat al găştii lui Băsescu la imaginea şi demnitatea României, e mai grav decât toate încălcările Constituţiei. Pentru că de data asta e vorba de lupta disperată a lui Băsescu de a-şi salva scaunul.
Culmea este – în condiţiile date – că acum el e cel care vine să ne vorbească despre Constituţie! De aceea nu trebuie să uităm că pe 29 iulie trebuie să mergem la vot să facem fiecare dintre noi această judecată: cât a încălcat Traian Băsescu legea fundamentală, Constituţia şi dacă DA trebuie să plece, sau dacă NU şi să îl lăsăm să arunce în aer pe mai departe toată ţara prin vrajbă şi ură. Însă nu putem să stăm acasă, pentru că referendumul este despre fiecare dintre noi şi Traian Băsescu. E un mesaj pe care FIECARE trebuie să îl dea.

Florin Roman, vicepreşedinte PNL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com