Reșapații trebuie să dispară din politica românească!

29 iunie 2020 20:153 comments

Reșapații trebuie să dispară din politica românească!
Dacă am deschide astăzi dicționarul limbii române la cuvântul “traseist”, cred că nu este poză mai potrivita ca cea a lui Teodor Meleșcanu. Când am început acest articol, Mele era parca în partidul securiștilor și sinecurilor comuniste “plantate” de foști agenți cu ochi mai mult sau mai puțin albaștri, un partid al epavelor politice, a așa zișilor „umaniști”: Partidul Puterii Umaniste. Știu, nu ați auzit de ei. Nici eu.
Asta până să apară in spațiul public un nou proiect pe care Mele îl debitează, la același nivel de prostie și inechitate sociala ca și cel cu pensiile speciale.
Proiectul prin care firmele private sunt obligate să angajeze minim un pensionar pe post de consultant ar fi de râs, dacă nu ar fi de o gravitate extremă. Parcă îl și văd pe badea Gheorghe sau lele Marie mari consultanți la câte o firmă privată în care vor revoluționa activitatea comercială?!? Dar asta se întâmplă atunci când câte un politician expirat ca Mele a stat la stat practic toată viața, schimbând doar culoarea de pe carnetul de partid după cum a bătut vântul schimbării prin Guvernul României. Sau poate că Mele vrea să-și infiltreze toți securiștii și informatorii în marile companii din țară.
În primul rând, pensionarii din România trebuie să se bucure de anii pensionării printr-un venit decent. Am susținut și voi susține mereu faptul că pensionarii trebuie respectați pentru tot ce au făcut bun și corect în întreaga lor activitate. De altfel, sub guvernarea lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a avut loc cea mai mare creștere a pensiilor în raport cu puterea economică a țării, iar cele din domeniul agricol atunci au crescut pentru prima dată. Guvernul Tăriceanu a fost cel care, pentru prima dată, a majorat cu adevărat pensiile mici din România.
Cei care vor să continue activitatea și sunt și apreciați la locul de muncă, cu siguranță o vor putea face și pe mai departe. Aici vorbesc însă strict de mediul privat, unde eu activez. Însă a veni și a impune prin lege o astfel de normă, este dincolo de orice bun simț sau normalitate. Două caracteristici care se pare că îi lipsesc și lui Mele și celor ca ei, care ar fi în stare să debiteze așa ceva. Dar poate la viitoarele alegeri, astfel de erori politice gen Teodor Meleșcanu vor fi aruncate la groapa de gunoi a istoriei, unde le este locul… Și ca el sunt mai mulți, inclusiv prin județul nostru.
Ioan Lazar,
Presedinte ALDE Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com