Sâmbătă 14 septembrie Crucea Roșie Română filiala Alba sărbătorește Ziua Mondială de Prim Ajutor

12 septembrie 2013 12:580 comments

1. foto prim ajutorCrucea Roșie Română marchează sâmbătă, 14 septembrie, Ziua Mondială de Prim Ajutor, având ca temă “Primul Ajutor și Siguranța Rutieră”.
Statisticile arată ca, în prezent, la nivel mondial se produce o fatalitate pe șosele la fiecare 30 de secunde. În Europa, studiile arată că mai mult de 50% din totalul deceselor rezultate din accidente rutiere au loc în primeleminute de la accident, chiar înainte de sosirea serviciilor de urgență. Primul ajutor, acordat corect și în timp util, poate salva vieți. Cursurile de prim ajutor desfășurate de Crucea Roșie Română au acoperire națională și certificare europeană. În județul Alba, în anul 2012, au fost cursate în domeniul primului ajutor 251 de persoane, sperând ca de la an la an numărul doritorilor să crească pe măsura conștientizării utilității acestor cursuri. Primul ajutor reduce vulnerabilitățile și ajută la construirea unor comunități mai puternice.
Pentru a marca Ziua Mondială de prim ajutor, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba va realiza distribuții de pliante informative în zone de largă popularitate ale municipiului Alba Iulia, sensibilizând populația cu privire la necesitatea participării la un curs de prim ajutor autorizat și a cunoașterii manevrelor de acordare a primului ajutor pentru a face față risurilor multiple de acest gen din trafic și din viața de zi cu zi.
Tot pe 14 septembrie la Complexul Olimpic Român de la Izvorani –Ilfov va avea loc Competiția Națională de Prim Ajutor la care vor participa echipaje ale filialelor de Cruce Roșie din 8 județe din țară, câștigătoare ale etapelor zonale. În cadrul competiției, aproximativ 50 de voluntari din județele, Arad, Brașov, Cluj, Dolj, Dâmbovița, Iași, Ilfov și Tulcea vor trece printr-o proba teoretica și mai multe probe practice 5 scenarii ale unor accidente soldate cu victime. Echipajul care se va clasa pe locul I va reprezenta România la Competiția Europeană de Prim Ajutor FACE 2014.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com