Se aşteaptă revocarea viceprimarului, la fel şi a vicepreşedintelui CJ Alba

10 iulie 2012 16:260 comments

În conferinţa de presă a PSD Alba de marţi, 10 iulie, preşedintele organizaţiei municipale Alba Iulia, av. Ovidiu Jidveian a declarat: „Vreau să vă vorbesc de operaţiunea de revocare a viceprimarului municipiului Alba Iulia, acţiune pe care am început-o în urmă cu câteva zile. Astăzi ar fi fost programată o şedinţă prin care un grup de consilieri, reprezentând o treime din consilierii locali, au solicitat convocarea unei şedinţe extraordinare, cu ordinea de zi – revocarea viceprimarului Paul Voicu. Din păcate, unul dintre colegii noştri a avut o problemă de sănătate şi am fost nevoiţi să retragem de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre şi, ca şi efect imediat, şedinţa de astăzi nu a mai putut fi ţinută, fiind convocată doar cu această ordine de zi, respectiv revocarea viceprimarului. Normal că acţiunea va continua pentru că avem un protocol stabilit între USL şi PP-DD prin care se constată o nouă majoritate la nivelul CL Alba Iulia şi la nivelul CJ Alba. Normal că această majoritate trebuie să fie reflectată politic prin funcţia de vicepreşedinte a CJ Alba şi prin funcţia de viceprimar al municipiului Alba Iulia. Ca atare, în cursul acestei luni o să depunem în ambele consilii noi proiecte de hotărâre, pentru că este normal ca noua majoritate să fie reprezentată la nivelul celor două consilii, şi normal ca voinţa electoratului reprezentată prin cele două forţe politice (practic USL şi PP-DD) să poată fi implementată. Suntem într-un an de criză, normal că instalarea unui viceprimar şi a unui vicepreşedinte de Consiliu Judeţean trebuie să fie cât mai rapidă pentru a putea să venim în sprijinul cetăţenilor din judeţul Alba”.
În urma semnării unui protocol, PP-DD a decis să sprijine (necondiţionat) schimbările la nivelul CL Alba Iulia şi la nivelul CJ Alba, a afirmat Jidveian.
Urmează discuţii privind municipiul Sebeş, unde USL-ul nu a funcţionat cum trebuie, pe postul de viceprimar fiind votat Adrian Bogdan, PDL. „La Sebeş, discuţia nu a fost deocamdată deschisă. Probabil o să facem un protocol şi la nivelul municipiului Sebeş, împreună cu colegii de la PP-DD. Deocamdată protocolul cu PP-DD se referă doar la Alba Iulia şi CJ Alba”.
Concluzia aparţine lui Ovidiu Jidveian: „Vreau să subliniez: Legea 215/ 2011 ne permite să facem aceste revocări doar din punct de vedere politic. Practic nu este niciun impediment şi regula este foarte clară: majoritatea politică decide persoana viceprimarului şi vicepreşedintelui de CJ, reflectată normal prin majoritatea de voturi obţinută pe 10 iunie. Considerăm că este un argument suficient pentru a realiza acest demers, legitim din punctul nostru de vedere”. (I.B.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com