Si totusi, coalitia ALDE-PSD a avut realizari remarcabile!

5 noiembrie 2019 17:372 comments

Dupătrei ani de guvernare, rezultatele sunt clare

 

După trei ani de guvernare, rezultatele se văd, se simt, sunt clare, țara noastră înregistrând, în al doilea trimestru din 2019, a doua cea mai mare creștere economică din UniuneaEuropeană. Ar fi fost mai multe măsuri bune dacă de la Cotroceni nu am fi avut parte de o blocare totală, de la acte normative, până la numiri de miniștri, Executivul fiind obligat să își desfășoare activitatea, în ultimele luni, în cele mai vitrege condiții. Prin trădare, Guvernul condus de Partidul Social Democrat a căzut, deși a primit încredere masivă a oamenilor la alegerile din 2016. În rândurile de mai jos, vă prezentăm o parte dintre măsurile luate în beneficiul privaților și bugetarilor, tinerilor și vârstnicilor. Concluziile le trageți singuri!

CREȘTEREA SALARIULUI MINIM

De la 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut.  De asemenea, persoanele care au terminat o facultateși care au celpuțin 1 an vechime în muncă în domeniul studiilorsuperioare au ajuns la salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

CREȘTEREA PENSIILOR

Guvernul a majoratpunctul de pensie de la 871 de lei în 2016, la 1.265 lei de la 1 septembrie 2019. Este cea de a patra majorarea a punctului de pensie. Conform noiilegi a pensiilor, adoptate de PSD, punctul de pensie va crește din nou la 1 septembrie 2020, la 1.775 lei iar la 1 septembrie 2021 vaajunge 1.875 lei.

PENTRU MAME ȘI COPII

De la 1 aprilie 2019, toți copiiiși-au primi talocațiile mărite. Pentrucei cu vârsta de până la 2 ani, alocaţia a crescut de la 200 lei/lună la 300 lei/lună, iar pentru ceilalți copii, de la 84 lei/lună, la 150 lei/lună. Guvernul consideră că investiția în copiireprezintăceamaiimportantăinvestițieînviitorși a crescut cu 17,7% indemnizațialunarăminimăpentruconcediul de creștere a copilului, darșicuantumulstimulentului de reinserțiepână la terminareaperioadei de îngrijire a copilului, de la 500 la 650 de lei. Contul Junior: Guvernul a deschis, pe 1 ianuarie 2019, câte un cont de economii pe numelefiecărui minor din România. Aicipărinții pot depunebanipentru a beneficia de o primăanuală de la stat.

PENTRU MEDIUL DE AFACERI

Am redus la 1% impozitulpentrumicroîntreprinderile care au o cifră de afacerimai mare de 1 milion de euro. Am reduscontribuțiile de asigurărisocialepentru ca firmelesă nu fie împovărateși am scăzut taxa pe valoareadăugată. Am ajutatantreprenorii care și-au înființat start-up-uri cu 200.000 de lei, iarpentrufirmeleexportatoare am oferitgranturiînvaloare de 50.000 de lei. Angajațiifirmelor de IT beneficiază de scutire de impozit pe venit, învremecetoțisalariații din sistemul public au primitvouchere de vacanță, învaloare de 1.450 de lei fiecare, care au ajutatfoartemultturismulromânescși pe cei care activeazăîn el. De asemenea, Guvernul a oferitsubvențiiconsistentepentruangajatorii care organizeazăstagii de specializarepentrufiecaretânărangajat.

PENTRU FERMIERI ȘI AGRICULTURĂ

Guvernul PSD aaduspentruagriculturaromânească 7,5 miliarde de euro din fondurieuropene, înperioadaianuarie 2017 – februarie 2019, dublufață de totalulsumelorîncasate de la UE în 9 ani, între 2007 și 2016. Valoareaproducţieiagricoletotale a crescut de la un an la altul, iarsubvențiile au fostacordate, la timp, integral! Guvernul a înființatCreditul de dezvoltare cu garanții de stat de 80% pentrususținereaproduseloragricoledeficitare. Am extinssuprafațaagricolăirigabilă de la circa 300.000 hectareîn 2016, la peste 1,4 milioane hectare în 2019, iarprinProgramulNațional de DezvoltareRurală au fostînființatepeste 10.000 de miciferme de familie, au fostconstruitepeste 240 de unităţi de procesare a produseloragricoleşipomicole. De asemenea, milioane de locuitori de la sate beneficiază de infrastructurăruralănouăsaureabilitatăși de patrimoniu cultural reabilitat. ÎntimpulGuvernării PSD, România a fostcampionăeuropeană la absorbțiafonduriloreuropeneși pe locul 2 încazulplățilorefectuatecătrebeneficiariiFondului European AgricolpentruDezvoltareRurală.

PENTRU ELEVI ȘI STUDENȚI.

Peste 80.000 de elevi din liceeprofesionaleprimesc burse din fondurieuropene, iarfondul de burse pentrustudenți a crescut de la 83 lei/lună la 201 lei/lunăalocare per student. Guvernul a asigurat, de asemenea, transportul cu trenulgratuit!

PENTRU SĂNĂTATE

S-au realizatcelemaimarimajorări din istoriepentrusalariilemedicilorșiasistentelor, care acum au venituricomparabile cu cele din Europa, iarbugetul pe care Guvernul l-a asiguratserviciilormedicale, în 2019, a fostcelmai mare din istorie. MinisterulSănătății a dus o politică de dotarecorespunzătoare a tuturorspitalelor din România. Spreexemplu, în Alba, fiecarespital a primitînacest an banipentruaparaturămedicală, spredeosebire de PNL-PDL care au închisunitățisanitare cu paturiînlocalitățiîn care oameniiaveaunevoiestringentă de serviciimedicale. De asemenea, a fost crescută capacitatea de screening, prin fonduri europenepentrudepistareabolilor cu impact asuprasănătățiipublice precum: cancer de col uterin, cancer mamar, cancer colorectal, cancer la prostată, cancer pulmonar, diabetzaharat, bolicardiovasculare, bolipulmonarecronice.

PENTRU EDUCAȚIE

Profesorii au beneficiat de majorări succesive, iar față de 2016, salariile nete au crescut în medie cu 57,6%. S-au construit și reabilitat sute de unități de învățământ, iar elevii cu rezultate deosebite, laureați la olimpiade naționale și internaționale, au primit granturi anuale.

 

Birou de presă PSD ALBA

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com