Solicit Primăriei Alba Iulia și STP să-și rezolve problemele fără să fie afectați albaiulienii

26 februarie 2021 09:220 comments

Solicit Primăriei municipiului Alba Iulia și Societății de Transport Public să-și rezolve conflictele fără să fie afectați, în vreun fel, albaiulienii care obișnuiesc să se deplaseze cu autobuzul, iar elevii, studenții și pensionarii să beneficieze în continuare de gratuitate, așa cum prevede legea și contractul încheiat între cele două părți.

Primarului din Alba Iulia îi amintesc că la finalul anului 2020, în urma demersurilor efectuate de reprezentanții elevilor, Legea Educației Naționale a fost modificată astfel încât școlarii din învățământul preuniversitar beneficiază de transport local gratuit, pe parcursul întregului an calendaristic. 

Art. 84, alin (1) din Legea Educației Naționale spune cât se poate de clar: ”Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic”. Decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat către unitățile administrativ-teritoriale, care, la rândul lor, vor plăti subvenție operatorului de transport.

Celor de la STP le transmit că un contract încheiat trebuie respectat! Are voie STP să-și facă singură dreptate luând aceste măsuri din cauză că nu au fost plătite anumite servicii? Facturile restante sunt purtătoare de despăgubiri, iar dreptatea, în acest sens, o stabilește organul de stat abilitat. 

Nu este corect ca în urma acestei lupte, care a intrat pe rolul instanței, să sufere locuitorii acestui oraș, cei care folosesc mijloacele de transport în comun și beneficiau de aceste facilitați deoarece nu mai au cu ce să circule, cât și cei care folosesc mijloacele proprii de transport deoarece numărul autoturismelor din trafic o să crească.

Rezolvarea este în mâinile administrației locale și a coaliției PNL – USR-PLUS care are majoritate în Consiliul Local. Indiferent de soluțiile pe care le găsesc, albaiulienii nu trebuie să mai aibă de suferit. Sperăm că vor acționa cu celeritate și le dorim multă înțelepciune!

 

Alin Stanciu,

Consilier local PSD Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com