Sunt probleme în PDL Sebeş şi în alte organizaţii locale

9 august 2012 16:430 comments

Miercuri, 8 august, a avut loc o şedinţă ordinară lărgită a Biroului Permanent Judeţean al PDL Alba. Pe lista de discuţii s-a numărat şi rezultatul de la alegerile locale din 10 iunie, dar şi modul cum s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie în judeţul Alba.
Alexandru Pereş, secretar general al Biroului Permanent Judeţean al PDL, a declarat: „Faptul că în judeţul Alba 37,18% din cetăţenii cu drept de vot au venit să-şi exprime opţiunea cu DA sau NU (n.a. – la referendum) a fost considerat un rezultat moderat de către membrii BPJ, moderat în sensul în care ultima acţiune a PDL a fost aceasta, nu neapărat boicot, dar nu a fost îndemnarea populaţiei să meargă la vot, având în vedere foarte multe nereguli petrecute şi înainte de solicitarea unui referendum de către Putere şi după. Am discutat aspectele care nu au funcţionat în strategia PDL, de asta am spus şi că a fost un rezultat moderat: nu am fost niciodată puşi în situaţia de a nu îndemna populaţia la un act normal, legal şi constituţional, dar pare-se că învăţăm şi noi de la Putere câteodată să punem frână principiilor democratice. Dacă aşa se joacă, suntem pe acest teren al politicii, putem face şi noi o asemenea chestiune. În orice caz, au fost câteva disfuncţionalităţi pe care BPJ le-a analizat, ele sunt în derulare, de aceea nu putem să vă comunicăm deocamdată măsurile, unele propuse, alte urmând să fie discutate în şedinţa ordinară de luna viitoare… astfel încât să reuşim să intrăm în aceste 2-3 luni premergătoare Alegerilor Generale într-o situaţie de partid mobilizat pentru a putea să reedităm rezultatul din 2008, care este perfect posibil”.
Întrebat de situaţia din PDL Sebeş, senatorul Alexandru Pereş a declarat: „Când pierzi la 130 de voturi ai probleme, eşti nervos, te manifeşti. Noi trebuie să stingem acolo un conflict existent. La Olimpiadă e un podium şi sunt trei medalii. În politică există un singur loc, al câştigătorului”.
Clement Negruţ l-a contrazis însă pe senatorul Pereş: „Fiind vorba de Sebeş, sunt deputat în colegiul Sebeş-Blaj, eu nu aş cataloga existenţa unui conflict, pentru că ne întoarcem la retorica dinaintea alegerilor locale când tot timpul se vorbea la Sebeş de un conflict între cineva şi cineva. La Sebeş, organizaţia funcţionează la parametri maximi, este a treia organizaţie a PDL din judeţ dacă ne raportăm la numărul de voturi de la alegerile locale cât şi la referendum. Toate structurile funcţionează în parametri normali. NU este nici un fel de problemă!”.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com