Tariceanu desemnat de ALDE candidat la presedintie!

24 iulie 2019 20:161 comment

Domnul presedinte ALDE, Calin Popescu Tariceanu s-a declarat profund dezamagit de rolul”defetist” abordat de PSD aratand ca aceasta actiune perdanta de a desemna un candidat la Cotroceni in persoana Vioricai Vasilica Dancila, care in cel mai fericit caz poate spera cel mult o ajungere in turul doi(fff putin probabila) este paguboasa chiar si pentru Alianta.Analizand situatia politica nou creata,Biroul Politic Executiv al ALDE a votat pentru desemnarea președintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu drept candidat la alegerile prezidențiale care vor avea loc la sfârșitul acestui an. 

 

Negocierile dintre PSD și ALDE pentru susținerea unui candidat comun la prezidențiale au eșuat în condițiile în care și Tăriceanu dar și Dăncilă își doreau să candideze pentru cea mai înaltă funcție în stat. Tensiunile dintre cele două partide în ce privește prezidențiabilul coaliției au fost aproape de a periclita chiar și coaliția guvernamentală. 

ALDE cere „garanții suplimentare” ca să rămână la guvernare

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, declara după desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidat PSD că guvernarea va merge mai departe, însă partidul și-a pierdut încrederea în partenerul de coaliție.

„Guvernarea merge înainte. Chestiunea e că noi ne-am pierdut încrederea în partenerul nostru PSD. Vor trebui garanții suplimentare, la restructurare”, a explicat Vosganian.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com