Teodor Atanasiu: „PDL Alba obstrucţionează participarea la vot”

25 iulie 2012 18:180 comments

Referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, încinge spiritele în viaţa politică din Alba. Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, alături de vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, au acuzat faptul că PDL Alba încearcă prin şantaj, ameninţări personale, acţiuni ilegale şi penale ale primarilor PDL şi ale agenţilor economici apropiaţi ai PDL Alba, să obstrucţioneze participarea la vot la referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.
Teodor Atanasiu a semnalat faptul că, după anunţul oficial al PDL de a boicota votul la referendum, unii primari democrat – liberali din judeţul Alba, membri ai partidului, dar şi patroni de societăţi comerciale apropiate intereselor PDL din Alba, recurg la şantaj, ameninţări sau chiar reţinerea cărţilor de identitate ale unor cetăţeni, pentru ca aceştia să nu îşi poată exprima votul democratic la referendum. „Au recurs la şantaj în ce priveşte alegătorii. Primari care spun că nu mai dau ajutoarele sociale dacă vă prezentaţi la referendum, primari care spun: „nu vă semnez niciun act, nicio adeverinţă dacă vă prezentaţi la referendum” şi alte tipuri de şantaj. Mai mult decât atât, am văzut că aproape în toate localităţile unde sunt primari ai PDL, până acum două zile, nu erau conform legii, locurile de afişaj. Am făcut plângere la BEJ, care ne-a admis plângerea şi a dispus măsuri administrative. Au fost „foarte drastice”…au mustrat primarii şi au obligat primarii ca în 48 de ore să pună la dispoziţie locurile pentru afişaj”, a declarat Teodor Atanasiu.
Liderul liberal a spus că PNL Alba a depus contestaţii la BEJ Alba, care au vizat schimbarea din poziţiile preşedinţilor de secţii de vot, a unor foşti candidaţi PDL, la alegerile locale.
În opinia preşedintelui PNL Alba, cel mai grav este faptul că PDL Alba „a intervenit cu camarila economică şi astfel patronii, administratorii mai multor firme din Alba îşi ameninţă salariaţii cu pierderea locului de muncă, sau pierderea altor foloase conexe, dacă aceştia vor participa la vot”. Teodor Atanasiu a precizat că la Sebeş, potrivit unei informări făcute de preşedintele organizaţiei locale, Romi Dragosin, s-au constatat cazuri în care unii comercianţi au reţinut datornicilor, care achiziţionau produse pe bază „de caiet”, buletinele gaj, chipurile, până la achitarea bunurilor cumpărate.
„Cerem Poliţiei, Parchetului, să se sesizeze şi să îşi facă controalele (…) Sunt disperaţi! Nu pentru a nu fi schimbat Băsescu, pe care sunt convins că nici ei nu îl mai respectă, ci pentru a proteja un sistem, de teama justiţiei, de frică să nu răspundă pentru abuzurile şi ilegalităţile pe care le-au făcut (…) La fel s-a întâmplat şi în şedinţa de Consiliu Local, în care Hava şi-a propus să aibă viceprimarul lui, un viceprimar care nu se uită deloc în contracte, în documente, precum Simone Albani, ci doar un viceprimar de faţadă”, a precizat Teodor Atanasiu.

Liderii democrat liberali din Alba se tem de fraudarea referendumului

Tot miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, senatorul Alexandru Pereş şi deputatul Clement Negruţ au spus că se tem de fraudarea referendumului, după ce guvernul a modificat Ordonanţa 41. „Guvernul a modificat Ordonanţa 41 prin care se încearcă fraudarea alegerilor. Vă dau câteva exemple. La referendum nu se mai constituie birourile electorale de circumscripţie, nu se vor mai şti numărul de votanţi cu urna mobilă, numărul de ştampile cu „Votat”, nu se mai menţionează numărul de alegători de pe listele suplimentare şi altele”, a declarat deputatul Clement Negruţ, care a mai precizat că PDL Alba va face o solicitare poliţiei, pentru a opri turismul electoral. Liderul PDL Alba, Mircea Hava a spus că organizaţia democrat liberală va încerca să monitorizeze prin miljoacele posibile desfăşurarea alegerilor, deşi acest lucru va fi foarte greu. Mircea Hava a precizat faptul că din cauza acestui referendum, parcă tot merge tot mai greu în ţară.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com