Teodor Atanasiu: Pentru PSD Alba singura ţintă publică este PNL Alba şi membrii săi

17 noiembrie 2013 11:464 comments

atanasiuÎn cadrul unei conferinţe de presă a PNL Alba, preşedintele partidului senatorul Teodor Atansiu i-a criticat pe colegii de alianţă, cei din PSD Alba, pentru atacurile pe care le-au făcut în ultima perioadă la adresa PNL Alba dar şi la adresa vicepreşedintelui CJ Alba, liberalul Florin Roman.
Senatorul liberal a spus că pentru PSD Alba singura ţintă publică este PNL Alba iar Florin Roman nu ar trebui înjurat ci lăudat pentru contribuția pe care a avut-o la materializarea proiectului autostrăzii Sebeș-Turda. Liderul liberal a mai spus faptul că este adevărat că PSD Alba a aflat din presă de autostrada Sebeş-Turda iar proiectul a acesta a fost scos din rafturile guvernului la insistenţele sale şi îndeosebi ale lui Florin Roman. “Reprezentanţi de vârf ai PSD Alba au în ultima, adică de ani de zile, nu nici un fel de altă ţintă publică decât PNL Alba şi membrii săi. M-am uitat pe ce sunt criticaţi liberali şi membrii acestuia. Ultimul luat în vizor a fost Florin Roman, criticat pentru faptul că în judeţul Alba se fac anumite lucruri pentru care acest om s-a implicat foarte mult. Vreau săsă le spun colegilor social-democraţi următoarele p: pentru ca USL , prin guvernul ssău, prin parlamentul său, prin consilile locale unde au format majoritate să-şi ducă la îndeplinire proiectele e enevoie de două lucruri: de voinţa politică a partidelor componente şi de oamnei inimoşi care să se străduiască să pună aceste proiecte în practică. De oameni inimoşi nu de oameni sfătoşi. Şi ca să rupem odată acest val de confuzie cu autostrada Sebeş_turda o să vă spun cum au stat lucrurile, ca să afle şi cei de la PSD Alba, care au aflat de acest proiect din presă, şi susţin acest lucru.
n luna ianuarie, imediat după instalarea Guvernului Ponta 2, am făcut o vizită ministrului USL Dan Șova, de la Ministerul Marilor Proiecte, împreună cu Florin Roman. I-am cerut domnului ministru să caute prin coșurile de gunoi ale ministerului și să vadă că va găsi acolo un Studiu de Fezabilitate pentru Drumul Expres de Sebeș la Turda, făcut la acea vreme de ministrul liberal al Transporturilor, Ludovic Orban și aruncat ulterio la coșul de gunoi de ministrul democrat-liberal Radu Berceanu.
Căutându-l în coșul de gunoi, domnul Șova l-a găsit, la gunoi între ghilimele. Domnul Șova, de altfel un ministru USL de toată isprava, pentru care nu am decât cuvinte de laudă, ne-a spus atunci că are o mare problemă, pentru că este vorba de un drum rapid pentru care nu are finanțare în următorii doi ani de zile, neputând să fie realizat.
L-am întrebat atunci pentru ce are finanțări, ministrul explicând că singurele finanțări sunt cele la UE pentru autostrăzi, iar banii de la Guvern sunt doar pentru întreținerea drumurilor existente și pentru cofinanțări la autostrăzi și la proiectele europene.
Şi atunci am spus: Păi hai să îl transformăm în autostradă! Ai consumat toți banii pe bugetul 2007-2013?
Dan Șova a spus că nu i-a consumat pe toți dar nu ne încadrăm până în 2015 să terminăm lucrarea și atunci nu putem să accesăm acești bani.
Între timp, alt ministru USL, de la Transporturi, Relu Fenechiu, merge la Bruxelles și obține N=3, adică 2016. respectiv un an în plus pentru finalizarea lucrărilor finanțatte pe exercițiul bugetar 2007-1013.
Mă întorc împreună cu Florin Roman la domnul ministru Șova și îi spunem: Uite! Prelungindu-se termenul la N=3 (anul 2016) ne încadrăm să facem autostradă. Și Șova a spus Da! Să mă duc să vorbesc cu premierul. Premierul a întrebat ce alte variante mai sunt? Și au văzut că e singurul proiect existent, cu studiu de fezabilitate finalizat în mare măsură.
Și uite așa s-a luat decizia să fie făcută această autostradă. Normal că a luat-o domnul Ponta, pentru că el este șeful Guvernului, normal că i-a propus-o domnul Șova, pentru că el este ministrul de resort, normal că s-a putut face pentru că ministrul Fenechiu a obținut acordul N+3, dar dacă nu mergea nimeni să le ceară, nu aflau PSD-iștii din Alba că se face autostrada Sebeș-Turda. Și nu trebuie să fie supărați că cei de la CNADNR nu i-a deranjat pe ei. Pentru că veneau la Florin Roman pentru a obține toate avizele de la primăriile de pe traseul autostrăzii, sau pentru dezbaterile privin expropierile.
Și repet, toate aceste probleme s-au rezolvat datorită faptului că cineva, care nu decide ce autostrăzi se fac în România, a făcut toate demersurile pentru ca acest proiect să fie împins în față. Și dacă un om face lucrul acesta nu trebuie să-l înjurăm, ci să-l aplaudăm.” a declarat senatorul PNL de Alba, Teodor Atanasiu

Tags:

4 Comments

  • pensionar sarac

    Cota UNICA GHICIT DE CEI CU AVERI MARI, SI O VOR SI MAI MARE !!!!!AU FOST, SUNT LIBERALI, de cand au guvernat inpreuna, SPRE FOLOSUL PROPRIU ,tara cu echipa lui basescu.De si se plang de taxe multe, ei sunt hiperbogati in tara saraca, chinuita, batjocorata de bogati fara mila saracilor care nu pot sa faca smecheri, sa profite de cota unica ,tva marit s-au scazut din salariul mic ,pensie mica.Interesant nici investitori nu sunt de si investitori ar face bani de pe urma munci saracilor de romani, ca statul a desfintat toate uzinele ,fabricile sa faca profit inpreuna cu cei de afara.ROMAN, CIORBEA care au distrus tot in romania ca si taranisti sunt LIBERALI DE BAZA, dupa saracia grozanica,dupa 23 ani de jaf.Uni din psd mai au bun simt sa le vada.Liberali nici atata.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com