TEODOR ATANASIU Vrem o lege pentru orice exploataţie minieră, nu pentru un investitor anume

11 noiembrie 2013 08:111 comment

rosiaSenatorul liberal Teodor Atanasiu a declarat la Alba Iulia că foarte probabil proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roșia Montană va fi respins de Parlament. Dar până la sfârșitul anului va fi discutată o lege care priveşte orice investiţie în domeniul mineritului.
După cum stau acum lucrurile, parlamentarii (de toate culorilor politice) din comisia parlamentară pentru proiectul Roșia Montană vor da un vot negativ proiectului de lege privind exploatarea minieră auriferă din Apuseni.
„În aceste condiții, cel mai probabil, proiectul de lege va cădea. Luni (11 noiembrie) va fi finalizat raportul comisiei și apoi va intra în plenul Senatului, în procedură de urgență. Anul acesta vom afla dacă trece sau nu acest proiect. Eu zic că nu va trece. Va ajunge în Senat și va fi respins până la sfârșitul anului.”
Atanasiu a precizat însă faptul că liberalii vor iniția un proiect de lege care să reglementeze exploatările miniere din România: „Avem nevoie de o lege care să reglementeze orice exploataţie mineieră, o lege care să nu fie pentru un investitor anume”.
Mult-aşteptatul raport al comisiei parlamentare (din care face parte şi deputatul de Alba Ioan Dîrzu) va fi prezentat luni, 11 noiembrie, urmând ca Parlamentul să adopte o decizie privind proiectul minier de la Roşia Montană.

Tags:

1 Comment

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com