Tineretul Național Liberal a lansat proiectul „VIAŢA LA ŢARĂ EUROPEANĂ”

30 ianuarie 2014 08:300 comments

tnl-BACKGROUND

La inițiativa TNL Rural (organizaţia tinerilor liberali din mediul rural), în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional al Tineretului Național Liberal, care a avut loc la Iași, în data de 25 ianuarie 2014, tinerii liberali au lansat proiectul „Viaţa la ţară europeană”. El se adresează tinerilor care doresc să îşi clădească un viitor în mediul rural, prin înființarea unor exploatări agricole sau dezvoltarea celor existente, în cadrul unor afaceri de familie, IMM-uri, sau chiar societăți comerciale de mari dimensiuni. Este vorba de un proiect ambițios care urmărește să evidențieze importanţa dezvoltării mediului rural prin atragerea fondurilor europene:

Proiectul pornește de la premisa că tinerii din mediul rural sunt o resursă extrem de importantă pentru comunitățile în care trăiesc. Prin acest proiect ei pot să beneficieze de sprijin în vederea dezvoltării unor afaceri private de familie. „Viaţa la ţară europeană” dorește să scoată la iveală potenţialul reprezentat de tinerii din mediul rural, care de multe ori întâmpină greutăți în a dezvolta anumite activități, datorită lipsei surselor de finanţare, situaţie generată în special de lipsa informaţiilor cu privire la atragerea fondurilor europene. De aceea, proiectul va include diverse campanii de informare despre posibilitățile de finanțare ale activităților din mediul rural.

Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020 are alocată suma de 7,1 mld euro pentru finanţare de proiecte. Pentru ca informațiile despre aceste fonduri să ajungă la tinerii interesați, TNL Rural îşi propune să realizeze campanii de informare în mediul rural asupra oportunităţilor de accesare a acestora. De asemenea, printre obiectivele proiectului ”Viața la țară europeană” se numără stabilirea de parteneriate cu firme specializate, care să asigure în mod gratuit consultanţă în vederea accesării fondurilor europene pentru dezvoltare rurală și acordarea de sprijin tinerilor din mediul rural pentru dezvoltarea propriei afaceri în vederea creșterii numărului locurilor de munca în mediul rural.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com