Tinerii liberali din Alba prezenți la Mamaia la Școala de Vară a TNL

2 septembrie 2013 19:500 comments

Foto-4În perioada 30 august – 1 septembrie 2013, la Mamaia, s-a desfășurat o nouă ediție a Școlii de Vară a Tineretului Național Liberal. Anul acesta evenimentul a fost organizat de TNL în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann, iar tema generală a fost „Cetățenia europeană – între libertate și responsabilitate”. Au participat delegați din toate filiale TNL din țară, iar între invitați s-au numărat lideri importanți ai Partidului Național Liberal: Crin Antonescu (președintele PNL), Florin Alexe (vicepreședinte PNL, președinte TNL), Varujan Vosganian (Ministrul Economiei, vicepreședinte PNL), Mihai Voicu (deputat, vicepreședinte PNL), Norica Nicolai (europarlamentar PNL), Renate Weber (europarlamentar PNL), Relu Fenechiu (vicepreședinte PNL), Daniel Barbu (Ministrul Culturii), Eugen Nicolaescu (Ministrul Sănătății), Mariana Câmpeanu (Ministrul Muncii) ș.a.
Toți liderii PNL au vorbit despre importanța TNL în cadrul partidului și despre importanța tinerilor pentru dezvoltarea României ca stat membru al Uniunii Europene: “Voi tinerii aveți puterea de a clădi, de a alege, de a sfida! (…) Avem nevoie de voi, de exigența voastră, de ideile voastre, pentru că numai voi stiți cum trebuie să arate viitorul!” (Crin Antonescu); “Cetățenia europeană este o stare de spirit!” (Norica Nicolai); “Trebuie să înțelegem că noi suntem Uniunea Europeană!” (Renate Weber); „În politică este important să muncești, să ai răbdare, să nu renunți și să nu arzi etape. Eu sunt dintre aceia care am mers mai departe și nu am ars etape. Dacă eu am reușit, cu siguranță oricare dintre voi poate!” (Mihai Voicu); „Nu uitați că voi sunteți viitorul și al țării și al Uniunii, de ce nu? Dacă voi sunteți frumoși și sănătoși, șansele ca societatea să fie ca atare cresc exponențial” (Eugen Nicolaescu) ș.a.m.d.
Prezent la eveniment, prof. Adrian Simion, purtătorul de cuvânt al PNL Alba, a oferit câteva detalii: „Tema generală a Școlii de Vară a avut în centrul său concepul de cetățenie europeană și implicațiile acesteia. Vorbitorii au atins subiecte referitoare la drepturile și libertățile pe care le implică cetățenia europeană, despre beneficiile pe care românii le au ca și cetățeni europeni. S-a vorbit, evident, și despre provocările cu care ne confruntăm în calitate de cetățeni europeni, despre responsabilitățile pe care le avem și despre importanța participării active a cetățenilor la deciziile luate la nivel local, național și european. Datoria civică a fost un alt element dezbătut în cadrul întâlnirilor de lucru, ea fiind realizabilă prin implicare și vot liber exprimat. În acest sens, participanții au reliefat importanța votului unui cetățean, ca element determinant într-o societate democratică și au încercat să găsească soluții care să fie propuse în teritoriu spre a contribui la stimularea cetățenilor în direcția participării la vot la alegerile europarlamentare de anul viitor”.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com