Transavia în căutarea rețetelor boierești, pe meleaguri românești

5 iunie 2013 14:000 comments

Castel Haller_OgraCompania Transavia lansează campania “În căutarea rețetelor boierești, pe meleaguri românești”, un proiect amplu care își propune să readucă în atenția publicului larg gastronomia vremurilor de altădată și obiceiurile unor familii nobiliare care au îmbogățit patrimoniul țării noastre cu valori culturale importante.
Furnizor al Casei Majestăţii Sale Regele Mihai I și liderul pieței cărnii de pui din România, Transavia continuă să ofere consumatorilor alternative pentru o alimentație sănatoasă și produse premium de cea mai bună calitate, având la bază peste 20 de ani de experiență în domeniul avicol și recunoaștere națională și internațională.
Proiectul se va desfășura în perioada 5-31 iunie 2013, iar unii dintre cei mai cunoscuți bloggeri de cooking din România, printre care Cristina Mazilu (chez.mazilique.com), Cristian Borod (bucatarmaniac.ro), Teodora Rogobete (Teoskitchen.ro) și Alice Ciobanu (alice-albinutza.blogspot.ro), vor porni în căutarea gusturilor și aromelor de odinioară, explorând tradiția și cultura gastronomică în cadrul unor locații de excepție precum Palatul Brukenthal din Avrig, Conacul Polizu din Iași, Castelul Haller din Ogra și Conacul lui Maldăr din Horezu.
“Istoria și tradiția reprezintă reperul nostru de identitate națională. Prin acest proiect ne dorim să încurajăm cunoasterea patrimoniului gastronomic românesc și să oferim consumatorilor opțiuni inedite de a consuma carnea de pui” a declarat Teodora Fărcaș, Director de Comunicare în cadrul companiei Transavia.

Castel Haller_OgraDenumit și “Edenul din Transilvania”, Palatul Brukenthal Avrig a fost reședința de vară a guvernatorului Samuel von Brukenthal, clădire construită la finalul secolului al XVIII-lea pe cel mai înalt punct al orașului Avrig, deasupra râului Olt, fiind singurul palat din România care beneficiază de un parc în stil baroc.
Conacul Polizu din Iași a fost ridicat la sfârșitul secolului 19, între anii 1870 – 1878 și a aparținut boierului Constantin Ghica Deleni, descendent al marilor familii Cantacuzino, Ghica şi Deleanu. Acum este destinat turiștilor care vor să petreacă timpul într-un loc încărcat de istorie.Conacul lui Madar_Horezu
Castelul Haller din Ogra a fost pe rând în proprietatea mai multor familii nobiliare. Localitatea Ogra e atestată documentar din anul 1376, domeniul Sânpaul și Ogra intrând în posesia familiei Haller în anul 1609.
Conacul Polizu_IasiConacul lui Maldăr este o veche culă oltenească, ce păstrează intacte toate detaliile de arhitectură ale acestora: zidurile groase, exteriorul văruit în alb, turnul înalt și scările interioare, și mai ales cerdacul cu arcade, aflat pe toată fața dacatului superior.Palatul Brukenthal_Avrig

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com