Un articol exploziv din Romania Curata

20 iunie 2019 11:542 comments

Degeaba ținem alegeri! Serviciile secrete conduc jocul politic!

Marți seara, la B1 TV, Alina Mungiu-Pippidi a spus că, după căderea lui Dragnea și menținerea guvernului, e mai clar ca niciodată că principala problemă a democrației românești este amestecul serviciilor secrete în politică.

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a subliniat, marți seară, rolul foarte mare pe care îl au serviciile secrete în guvernarea României, mult dincolo de mandatul lor constituțional și a arătat că acestea vor decide totul privind alegerile prezidențiale, afirmând că generalii se joacă acum cu președinte Iohannis prin a ridica tot felul de posibili contracandidați și a avea controlul. AMP a mai spus că „Iohannis a profitat mult politic de pe urma serviciilor, mai ales a Serviciului de Informații Externe, care a ajutat extern la discreditarea PSD, dar s-a făcut de râs susținându-l pe Plahotniuc în Republic Moldova contra UE, a SUA și a Rusiei.”

„Generalii vor avea alegerile prezidențiale în mână. Ei vor hotărâ dacă îl lasă numai pe Iohannis sau îi arată pisica cum o fac de săptămâni întregi. Și îi spun, uite Cioloș, uite Kovesi, uite Barna. Nu ești chiar așa de liniștit cum îți poți imagina.”, a declarat Alina Mungiu-Pippidi, în emisiunea „Dosar de Politician” de pe B1TV. Aceasta a mai explicat că serviciile secrete i-au arătat lui Iohannis cum controlează jocurile încă de la începutul mandatului, odată cu dosarul penal deschis consilierului prezidențial pentru securitatea națională, George Scutaru. Scutaru a fost achitat după patru ani și jumătate de acuzațiile de spălare de bani prin primire de foloase necuvenite de la firme din Buzău pentru campania electorală a PNL.

Achitarea finală a survenit în urmă cu câteva zile și nimeni nu a discutat despre ea. Nu a fost nimeni sancționat la servicii că au permis să fie numit un consilier pe securitate națională deși avea dosar la DNA și nici procurorilor nu li s-a făcut vreo observație că de ce au urmărit un om nevinovat. Întregul caz arată cum e manipulată justiția de organele de forță pentru a decide cine ocupă sau nu ocupă o anumită poziție în stat. Alina Mungiu-Pippidi.a mai spus că SRI si STS au ajuns să uzurpe rolurile fiscului, Curții de Conturi, DLAF, BEC și autorităților privitoare la transplant pentru că au exclusivitate asupra bazelor de date privitoare la alegeri, impozite, evidența populației și, în curând, și la cererile de trasplant. ”E un motiv pentru care aceste instituții au rămas nedezvoltate, capacitatea și funcțiile lor au trecut la servicii, care ar trebui să aibă alt rol și care folosesc cinci la sută din informație să dea la procurori, iar restul să controleze lumea prin șantaj”. Ea a mai menționat și alte servicii, SPP și Serviciul de informați al Armatei, ca fiind prea amestecate în politică.

”SRI va monitoriza de aici înainte, prin SII Analytics, și operatorii economici privați și pe cei de stat printr-o bază de date care nu va fi publică, adică împărțită cu fiscul. Practic va fi cum au lucrat la DNA, ei hotărăsc pe care îl ia și fiscul nu va știi nici cât de selectivă e informația pe care o primește, că sunt protejați de Legea siguranței naționale din 1991, aceeași prin care au dreptul la afaceri și de aceea în fiecare săptămînă firmele lor cîștigă mari contracte de stat”. Nimeni dintre candidații la prezidențiale nu vorbește de schimbarea acestei legi, ca să nu mai avem pe viitor cazuri ca Ghiță sau Plahotniuc, spune AMP. Numai valuri de fum cu reforma Constituției, emise tot de ei, ca să creeze o țintă eronată, pierdere de vreme pentru poporul care nu pricepe cât e de greu să schimbi Constituția și ce puțin folos ar aduce față de alte reforme mai simple.

Alina Mungiu-Pippidi a mai declarat că nici Plahotniuc, nici Ghiță nu vor avea procese pe față, scopul fiind ca ei să nu ajungă să povestească public cum funcționează sistemul ai cărui pioni au fost. De asemenea, având în vedere ce semnale favorabile a trimis Cabinetul Dăncilă serviciilor secrete în ultimele zile, politologul a estimat că Guvernul este și va rămîne stabil, nemaiexistând motive să fie dat jos după îndepărtarea lui Liviu Dragnea, a cărui zonă de

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com