Un guvern susţinut prin şantaj, presiune şi troc

20 martie 2012 16:562 comments

Mai aveţi vreun dubiu, vis-a-vis de independenţa deciziilor domnului prim-ministru Ungureanu?! Cred că deja, după numai o singură lună de mandat, este evident faptul că dumnealui nu are niciun cuvânt de spus, în propriul său guvern! A demonstrat acest lucru recent, arătându-ne, în direct, că nu are cheile niciunei decizii şi nu ştie răspunsurile corecte, nici pentru binele cetăţenilor, nici pentru cel al economiei!
Zilele trecute, UDMR, buturuga mică din interiorul Coaliţiei aflate la guvernare, a demonstrat că face ce vrea şi când vrea, din marii şi neclintiţii pd-işti şi a trecut la varianta hard, în relaţia sa cu PD, şantajându-l pe faţă, atât pe premierul Ungureanu, cât şi pe greul Coaliţiei, PD-ul, cel ce se vroia partidul-ştie-şi-hotărăşte-tot!
Dacă UDMR nu mai vrea reformă în sănătate, preşedintele Băsescu n-are decât să-şi pună tot poporul în cap şi tot nu rezolvă ce şi-a propus, fără permisiunea UDMR!
Dacă acelaşi preşedinte Băsescu a venit, cu câteva zile în urmă, în Parlament şi a clamat, a mia oară, necesitatea desfiinţării judeţelor, a reducerii numărului de parlamentari, a adoptării legii alegerilor parlamentare prin vot uninominal pur sau a trecerii la Parlament Unicameral, dar UDMR nu doreşte, asta-i viaţa: preşedintele Băsescu vorbeşte, din nou, singur!
Iar dacă UDMR visează, peste-noapte, aşa ca o decernare de premiu întâi, pe covorul verde, chiar înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale, prin înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la Târgu-Mureş, fie ea şi prin amestecul flagrant al politicului, în autonomia academică sau prin încălcarea legislaţiei în vigoare din domeniul educaţiei, se face, în regim de urgenţă! Dar se face, bineînţeles, numai prin şantaj direct!
Săptămâna trecută, UDMR a ameninţat guvernul cu ieşirea de la guvernare, periclitând astfel, încheierea intempestivă a mandatului domnului Ungureanu şi a boicotat lucrările Parlamentului, bătând cu pumnul în masa Coaliţiei, că vrea, imediat, o universitate în limba maghiară!
Guvernul Ungureanu a hotărât imediat că o va face, dar ca să nu pară totuşi atât de presat, deşi liderii UDMR ies în fiecare zi cu ameninţări noi, o vor adopta după o perioadă de zece zile!
Ce a făcut ministrul educaţiei, domnul Baba ca să apere legislaţia în vigoare şi să susţină, aşa cum i-ar sta bine şi corect unui ministru, independenţa Senatului UMF din Târgu-Mureş? Nimic mai dezolant decât ameninţarea conducerii universităţii respective, că-i retrage finanţarea imediat, dacă nu se conformează şantajului udmr-ist!
În ce ţară am ajuns să trăim, domnilor din Marea Coaliţie, dacă guvernele dumneavoastră funcţionează numai prin şantaj permanent, corupţie fără margini, troc ilegal şi imixtiune politică flagrantă?!

Deputat PNL Alba,
Teodor Atanasiu

2 Comments

  • SANTAJUL POLITIC E VIZIBIL, DE SI REFORMA IN SANATATE ESTE EGAL CU =GENOCID.UMF ESTE CERINTA A UE,SI TREBUIE RESPECTAT CUM SE RESPECTA DREPTIL LA PORC, LA GAINA ETC.PACAT CA NU SE RESPECTA DREPTUL OMULUI IN ROMANIA DE COALITIE DE GUVERNARE= BASESCU, DE SI NOI PENSIONARI CHIAR TRAIM CA -VIERMI-DUPA TERMENUL CLASIC PDL.NU SE POATE ATATA HOTI, MAFIE, DISTRUGEREA VIETI OAMENILOR SI AGENDA USL ESTE NUMAI UMF, CATI PARLAMENTARI, SI REFORMA IN SANATATE.NICI O PROPOZITIE CA GAZELE, CURENTUL, MANCAREA, BENZINA, APA LA ASOCIATIE DE LOCATARI, CONTRACTE DUBIOASE, FURTUL CA IN CONSILI DE ADMINISTRARE SE VOR VERIFICA, SE VOR TAIA ZECILE DE MII DE EURO, CASTIGATE FARA MUNCA, NUMAI CATEVA PUNCTE SENSIBILE ,CARE AFECTEAZA CATVA PROFESORI DE LA UMF TG-MURES NU MILIOANE DE SARACI, SOMERI, BOLNAVI.DAR DACA DA BINE PROMOVAT-O, DE SI IN SARACIA CRUNTA ALTA E OBIECTIVUL MILIOANELOR DE SARACI.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com