Ursula von der Leyen, președinte al Comisiei Europene, partener al României!

19 iulie 2019 18:213 comments

Marți a avut loc alegerea noului președinte al Comisiei Europene, ce va intra în funcție de la 1 noiembrie. Ursula von der Leyen este prima femeie președinte din istora Comisiei Europene, care a câștigat cu sprijinul PPE, din care face parte şi PNL. Cele 14 voturi ale delegației României au fost decisive în alegerea sa.


Este vorba despre o victorie a Europei, dar și a României, prin care PNL poate deveni un partener real pentru președintele CE, cu scopul de a proteja și susține interesele României! Aspectele vizate de delegația română au fost o coeziune mai mare, ușurarea accesului la finanțările europene, sprijinirea statului de drept. Astfel, România poate să își orienteze eforturile către acele domenii unde avem decalaje majore de dezvoltare. Există şansa unei cooperări și mai strânse, pentru o Europă cât mai puternică.

Europa trebuie să fie cât mai unită, iar diferențele dintre țări să fie reduse mult, prin investiții. Este momentul în care trebuie să reechilibrăm economia, să fie finanțată corespunzător cercetarea, pentru a fi adevăraţi parteneri ai țărilor europene! Pentru aceasta, însă, trebuie o politică de reconstrucție și de dezvoltare, în sens european, o politică liberală, bazată pe adeziunea la valori comune, precum și pe parteneriatul pe care PNL îl poate dezvolta cu președintele CE, Ursula von der Leyen.

Chiar dacă PSD a încercat să ne îndepărteze de Europa, românii au arătat clar, la alegerile europarlamentare, că parcursul țării poate fi doar unul european, democratic, al unui stat de drept, partener cu ceilalți membri ai Uniunii Europene. Această direcție va fi menținută de PNL, cu o viziune clară pentru dezvoltarea europeană a României și grija pentru cetățenii ei!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com