USL Alba îi ajută pe cei cărora statul român le-a furat din pensie

22 aprilie 2012 15:540 comments

Este absolut halucinant modul în care actuala putere FURĂ pur şi simplu din buzunarele noastre, ale cetăţenilor. Cel mai recent exemplu, este cel al calculării greşite a contribuţiei pentru CAS a pensionarilor. Practic statul român, care trebuie să fie garantul normalităţii şi respectării legii este cel care o încalcă.
Avem la nivelul judeţului Alba 41.000 de pensionari, cărora li s-a reţinut ilegal aproximativ 20 de milioane de euro. În medie unui pensionar i s-a reţinut, de la aplicarea acestei prevederi şi până în prezent, între 200 şi 500 de euro. La nivelul întregii ţări, suma ajunge, cel mai probabil, undeva la UN MILIARD DE EURO. Bani munciţi de pensionari de-a lungul vieţii, pe care acum guvernarea îi ia cu tupeu, disperată că nu mai poate acoperi furturile din ultimii patru ani. Curtea Constituţională nu a făcut altceva decât să dea dreptate USL, care a tot spus că aceste reţineri nu se fac cu respectarea legii.
Funcţionarii din casele judeţene de pensii au efectuat reţineri din pensii după cum au primit dispoziţii de la Bucureşti. Adică prevederile unei ordonanţe de urgenţă din 2010, care modifica o lege organică, aoptată de parlament în 2006. Aşa ceva numai în România se poate întâmpla. Repet, reţineri ilegale din pensiile oamenilor, bani pe care acum guvernarea va trebui să îi dea înapoi. Dacă nu o va face de bună voie, atunci există şi calea instanţei. Pentru că aşa e moda în România: dacă ai dreptate, trebuie să mergi şi la tribunal pentru a-ţi primi drepturile care ţi se cuvin.
Aşa cum am fost alături de pensionarii nedreptăţiţi cu grupele de muncă, aşa îi vom sprijini şi pe cei afectaţi de aceste reţineri din pensii. Vom discuta cu colegii noştri avocaţi, să vedem care va fi modalitatea exactă prin care îi vom ajuta pe pensionari. Aceştia pot fi siguri de faptul că USL îi va ajuta să îşi recupereze banii reţinuţi abuziv de instituţiile statului.
Vorbim de un jaf fără precedent din banii pensionarilor. Vorbim de nesimţire şi lipsă de respect faţă de cei care au muncit o viaţă întreagă. Oameni care au construit această ţară în care locuim noi astăzi. Datoria noastră este să veghem ca pensionarii să îşi primească drepturile, nu să încercăm să furăm bani de la ei.
CĂLIN POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com