USL susţine construirea unei săli polivalente la Alba Iulia

12 aprilie 2012 00:000 comments

Faptul că Alba Iulia şi judeţul Alba are nevoie de o sală polivalentă nu mai poate fi contestat de nimeni. Recent municipiul reşedinţă de judeţ a găzduit un important meci de baschet feminine, All Star Game. A fost jenant să vezi cum aproape 600 de persoane se îngrămădesc într-o sală de sport cu o capacitate de abia 300 de locuri. Ne-am făcut din nou de râs. Pentru că Alba Iulia nu are, la 22 de ani de la Revoluţie, o sală polivalentă modernă care să poată găzdui un eveniment sportiv important.
Cred că Alba Iulia merită o sală polivalentă unde să poată evolua sportivii noştri de marcă. Este dacă vreţi un semn de apreciere pentru fetele de la CSU LPS Alba Iulia, care au înregistrat în ultima perioadă succese remarcabile. Pentru sutele de suporteri care umplu până la refuz sala de sport de la Universitate la fiecare meci jucat acasă. O sală polivalentă ar readuce spectatorii la meciurile de handbal feminin ale echipei HC Alba-Sebeş. În aceeaşi sală ar putea juca echipa de volei de la Blaj. Există de asemenea şi alţi sportivi mai puţini cunoscuţi publicului care ar beneficia din plin de pe urma existenţei unei săli polivalente la Alba Iulia: boxerii şi judokanii din Alba Iulia, echipa de majorete de la Câmpeni, echipele de minifotbal. Practic cei mai apreciaţi sportivi ai judeţului ar putea participa la competiţii care să se desfăşoare în sala polivalentă. şi nu oricum ci în faţa a mii de spectatori.
Dincolo de activitatea sportivă, în sala polivalentă se vor putea organiza concerte, expoziţii şi alte manifestări culturale. Va deveni un centru de promovare a sportului şi a actului de cultură, un reper al municipiului Alba Iulia şi al judeţului. Iar acest lucru este posibil. Printr-un efort comun al administraţiei locale din municipiul reşedinţă de judeţ, al administraţiei judeţene, precum şi al celorlalte primării de oraşe, se poate construi o sală polivalentă modernă în beneficiul tuturor locuitorilor. Din punct de vedere financiar sala polivalentă este perfect realizabilă, iar după câştigarea alegerilor locale de către echipa USL Alba va exista şi voinţa politică. Aşa cum au fost alocate zeci de milioane de euro pentru reabilitarea unei cetăţi care acum este pustie, se pot găsi suficiente fonduri şi pentru o sală dotată la cele mai înalte standarde sportive, unde să se poată juca baschet, handbal, volei, tenis de masă, tenis de câmp, etc,. Alba Iulia dispune de suficiente locaţii unde poate fi construită sala polivalentă, care a fost uitată în ultimii 20 de ani de reprezentanţii puterii portocalii. De altfel sala polivalentă este unul din obiectivele pe care USL şi le propune să le realizeze după alegeri.
În paralel cu atragerea de investiţii noi la Alba Iulia şi cu crearea de locuri de muncă pentru miile de şomeri din municipiu viitoarea administraţie se va concentra şi pe începerea demersurilor pentru proiectarea şi construcţia unei săli polivalente moderne. Pentru că cetăţenii merită o asemenea sală, pentru că sportivii trebuie să beneficieze de un spaţiu adecvat pentru competiţii, pentru că noi toţi merităm să avem o sală unde să putem merge la un concert sau la un spectacol.
Noi nu promitem marea cu sarea. Alţii i-au amăgit pe oameni de ani de zile că vor avea o sală polivalentă în Alba Iulia, noi o vom face.

CĂLIN POTOR,
Candidatul USL la Primăria Alba Iulia

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com