USR Alba a inceput campania electorala?

6 aprilie 2020 16:362 comments

Iulian Tir ,  USR : Criza în care domnul Paul Voicu și-a adus aminte că avem companii și în Alba
Se pare că a trebuit să ajungem într-o situație de pandemie pentru ca domnul Paul Voicu să afle că există și aici, în Alba Iulia, companii private. Altele, desigur, decât cele din categoria „firmelor de casă”, care de ani de zile  primesc contracte de la Primărie, pe bandă rulantă și ai căror patroni sunt buni prieteni ai partidului pe care-l reprezintă, dacă nu chiar membri cu funcție.
Am aflat cu bucurie, din presa locală, că domnul Paul Voicu a decis să igienizeze și dezinfecteze toate scările de bloc, așa cum se cerea în ordonanța militară. E foarte bine că o face și nici măcar nu-i vom atrage atenția asupra faptului că putea să facă asta încă cu săptămâni bune înainte.
Ceea ce nu putem însă trece cu vederea este tupeul nonșalant cu care, precum un campion olimpic la proba ipocrizie, a decis să prezinte aceste acțiuni.
„Dacă ar fi să ne raportăm la ce se întâmplă în alte părți, situația nu e încă gravă” – zice domnul Paul Voicu, în chiar primele rânduri ale laudei de sine cu care a ocupat spațiul presei locale. Aceste cuvinte, menite probabil să liniștească populația, arată de fapt cât de ruptă de realitate și depășită de situație e actuala administrație. Cât timp testările, la nivelul întregii țări, sunt la un nivel ridicol de mic în comparație cu alte state din UE, este inadmisibil să folosim datele statistice ale îmbolnăvirilor ori deceselor drept un motiv pentru a ne culca pe ureche și a clama că avem situația sub control.
Într-o altă ieșire publică, tot zilele trecute, sub semnătura purtătorului de cuvânt al instituției, Paul Voicu ne povestea despre toată această acțiune de dezifecție a scărilor de bloc și despre cum a fost ales să fie „sprijinită economia locală”, fiind alese trei firme din Alba Iulia să facă această dezinfecție. Ceea ce e foarte bine, iar firmele respective merită mulțumiri publice.
Însă, în același timp în care ne spunea cum sprijină el economia locală, tot Paul Voicu/Primăria ne spunea cum operatorul cu care instituția are contract, DD Chim SRL, oferise un preț dublu, respectiv 10 lei pentru fiecare nivel/etaj.
Or, poate că e cazul să ne spună domnul Paul Voicu și povestea întreagă a acestor servicii de dezinfecție/dezinsecție/deratizare, care există de ani de zile în Primăria Alba Iulia. Poate că e cazul să ne povestească și cum a ajutat economia locală atunci când contractul acela cadru, anual, a ajuns la această firmă, DD Chim SRL, o companie din Deva. Sau despre sutele de mii de lei pe care le virau anual acestei companii, sub semnătura doamnei Ileana Krisbai, pentru fel și fel de alte acțiuni de dezinfecții sau dezinsecții, în perioade normale.
Sau poate că ar fi bine să ne povestească domnul Paul Voicu și despre acei mulți ani în care aceste servicii, de dezinfecție și dezinsecție, au fost date pe mâna SC Coral Impex SRL, firmă din Ploiești, deținută de un domn Alexandru Badea, acuzat de către DNA de dare de mită în mai multe dosare. Sau despre fel și fel de achiziții directe făcute tot de la această firmă. Și despre câte milioane de lei, din banii orașului, au ajuns la această companie.
Sau poate că ar fi mai bine să ne povestească despre milioanele de lei date companie Sport Turism SRL, firmă din Constanța, pentru amenajarea spațiilor verzi – acțiune care încă are loc, deși e criză.
Sau poate că e cazul să ne spună domnul Paul Voicu despre sutele de contracte cu zeci de firme de prin alte județe, de la consultanță sau servicii și până la fel și fel de alte achiziții. Și nici nu ne vom referi aici la contracte câștigate prin licitație, ci doar la cele atribuite în mod direct ori în urma unor negocieri. Atunci, când fel și fel de amici și cunoștințe primeau contracte pe bandă rulantă de la Primărie, tot la economia locală v-ați gândit, domnule Paul Voicu?
Oare chiar așa simplu să fie, folosiți puțin dezinfectat din acela și gata, v-ați spălat pe mâini de tot dezmățul financiar din anii precedenți?

 

Iulian Tir , USR Alba Iulia

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com