Va ajunge Mazare la borcan?

9 aprilie 2014 08:020 comments

Ceva se intampla.Saltat de mascati dintr-un restaurant bucurestean, primarul Mazare a dormit in arestRadu Mazare a fost retinut marti-noapte pentru 24 de ore. Procurorii DNA il acuza ca ar fi luat mita in valoare de 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale “Henri Coanda”.

In schimbul acestor bani, primarul Constantei ar fi intervenit pentru ca firma respectiva sa castige licitatia si sa mareasca, ulterior, valoarea contractului, cu aproape 900.000 de euro.

Alaturi de Radu Mazare a fost retinut si Avraham Morgenstern, pe care procurorii il acuza de dare de mita. Cei doi vor ajunge miercuri in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

Am construit cel mai ieftin din Romania case pentru saraci si uite cu ce m-am ales, rusine Basescule!” – a declarat Mazare in fata jurnalistilor, stransi in fata DNA.

Procurorii anticoruptie sustin ca cei 175.000 de euro ar fi fost dati in mai multe transe. Apoi, banii ar fi urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate, in juridisctii cunoscute pentru conditiile restrictive privind cooperarea judiciara internationala, in materie penala. Pentru acesti bani, Radu Mazare ar fi efectuat o serie de demersuri ce intrau in sarcina atributiilor sale de serviciu, precum initierea unor hotarari de consiliu local, prin care a fost favorizata societatea comerciala reprezentata de Avraham Morgenstern. Dar si cresterea contractului de achizitie cu aproape 900.000 de euro, spun anchetatorii, la solicitarea lui Avraham Morgenstern. Acesta din urma a fost si el retinut, procurorii acuzandu-l de dare de mita.

In campusul social Henri Coanda au fost construite pana acum 906 locuinte pentru persoane nevoiase, valoarea investitiei fiind de 31 de milioane de lei. Marti seara, peste 100 de persoane care locuiesc acolo au iesit in strada sa-l sustina pe Radu Mazare.

Marti dimineata, locuinta lui Radu Mazare a fost vizitata de mascati. Anchetatorii cautau documente, dar si alte dovezi, in sprijinul dosarului penal deschis pe numele primarului. Mazare nu era insa acasa, ci la Bucuresti, unde participase la un forum pe turism. Anchetatorii l-au gasit pe Mazare la o terasa din Herastrau. Inconjurat de luptatorii din trupele speciale, edilul si-a strans actele intinse pe o masa si i-a urmat la sediul DNA. In timp ce isi astepta avocatii, Mazare a fumat si si-a baut cafeaua la geamul institutiei, de unde i-a salutat pe jurnalisti.Clipul pe care vi-l prezentam e din perioada de glorie a primarului!MAZAREDNA1

 

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com