VASILE CRIŞAN: Taxele majorate s-au perceput înainte de hotărârea din Consiliul Local

10 ianuarie 2013 15:290 comments

Mult discutată în ultimele zile, problema taxelor şi impozitelor locale mărite se află şi în atenţia reprezentanţilor PSD Alba.
În cadrul unei conferinţe de presă, consilierul local Vasile Crişan a comentat situaţia din Consiliul Local Alba Iulia unde a fost decisă majorarea impozitelor locale cu 16,05%: „În 7 ianuarie când ne-am dus la şedinţa extraordinară ni s-a adus la cunoştinţă că s-a introdus încă un punct pe ordinea de zi: este vorba de majorarea taxelor locale cu 16%. Eu am propus să facem o altă şedinţă, să venim cu toţi cei 21 de conisilieri locali, dar să cunoaştem dinainte toate materialele pentru punctul ce urmează a fi discutat.
De când am fost ales consilier local eu le-am spus că nu voi vota nici un proiect care este prezentat în ziua şedinţei. Am spus clar că nu vreau să fiu o maşină de vot”.
Vasile Crişan a arătat o chitanţă mărită achitată Primăriei Alba Iulia: „Vă spun că în data de 4 ianuarie s-au plătit timbre fiscale mărite deja. Eu am câteva chitanţe cu anumite taxe majorate”.
La rândul său, deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, a precizat: „Noi ne dorim ca sumele atrase la Consiliul Local să vină din alte surse: din noi locuri de muncă, din investiţii noi etc etc. Şi premierul a spus că rămâne la latitudinea administraţiilor locale decizia de a mări taxele. Majorarea impozitelor locale se va face PROBABIL din anul 2014.
Eu consider că este mai puţin costisitoare o şedinţă extraordinară pentru votarea unor proiecte de hotărâre decât să se voteze în grabă şi apoi să se dea cu subsemnatul pe la tot felul de instituţii”.
Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com