Vicepreședintele PNL Alba, Simion Crețu: Considerăm că, procedural, au fost îndeplinite toate elementele necesare pentru actualizarea Stemei judeţului Alba

7 mai 2013 12:250 comments

cretu site

În cadrul unei conferințe de presă vicepreședintele PNL Alba, Simion Crețu a făcut câteva declarații despre noua stema a județului Alba, votată în ultima ședință de CJ Alba, dar care a provocat reacții de nemulțumire din partea consilierilor județeni ai PSD Alba
“Consilierii judeţeni din cadrul PNL Alba îşi manifestă totuşi surprinderea faţă de atitudinea destul de puţin colegială a reprezentanţilor PSD Alba în Consiliul Judeţean, o atitudine care pare mai degrabă politicianistă.
Este injust să susţii că “stema judeţului a fost schimbată fără a se iniţia niciun fel de dezbatere publică în care să fie implicaţi cetăţenii judeţului, experţi sau aleşi locali”. Le reamintim colegilor noştri din USL Alba, cu care am pregătit în comun o Strategie de Dezvoltare a judeţului, că două variante pentru Stema judeţului s-au aflat în dezbatere publică între 31.01-04.03.2013, concret, în 25 aprilie a fost aleasă actuala variantă deoarece utilizarea culorilor Drapelului Naţional nu este conformă cu metodologia pentru elaborarea şi avizarea stemelor de localităţi. și PNL Alba este mândru de culorile naţionale si preţuieşte fiecare moment istoric petrecut în judeţul nostru. Practic, Alba lulia şi judeţul Alba, sunt profund încărcate de elemente indisolubile fată de Istoria naţională. Aceste evenimente, extrem de importante, conduc chiar la unicitatea Alba luliei şi o definesc în contextul viitoarei regionalizări. De aceea, este dificil de ales între multe simboluri heraldice, care să puncteze cât mai bine importanţa acestui judeţ.
Considerăm că, procedural, au fost îndeplinite toate elementele necesare pentru actualizarea Stemei judeţului Alba. Este important şi faptul că la PNL Alba au fost semnalate anumite obiecţii, mai mult sau mai puţin concrete, faţă de acest simbol judeţean. Votul dat de consilierii judeţeni ai PNL Alba reflectă voinţa cetăţenilor care i-au ales şi Stema judeţului trebuie deci să reprezinte atât Istoria judeţului cât şi voinţa oamenilor.
De aceea, este destul de greu de înţeles de ce reprezentanţii PSD Alba nu au avut obiecţii concret formulate asupra propunerilor de stemă şi nu le-au discut iniţial cu noi, partenerii lor, astfel încât să nu ne acuze inutil de înţelegeri politice care nici măcar nu au avut loc! Practic PSD Alba nu a avut reacţie nici în perioada consultărilor publice şi nici în cadrul comisiilor de specialitate, dar ne acuză în presă, pentru un lucru care nu s-a întâmplat.
Credem că soluţia dialogului este cea mai potrivită: vom consulta atât societatea civilă, istoricii, mass media, publicul larg, dar şi pe reprezentanţii PSD Alba, să vedem dacă Stema judeţului poate fi îmbunătăţită, în condiţiile legii. Este important de notat faptul că menţinerea tricolorului, deşi o dorim cu toţii, într-un astfel de simbol heraldic este neconformă cu cerinţele legale.
Trebuie să discutăm colegial şi să alegem acea propunere care să nu fie nici prea încărcată, dar care să reprezinte simbioza perfectă a evenimentelor din judeţ. Din acest punct de vedere credem că încoronarea primului Rege al României Mari la Alba lulia reprezintă visul de veacuri, de la Mihai Viteazu încoace, decisiv pentru Istoria românilor. Acest element se regăseşte pe actuala Stemă, prin Coroana Regală, şi ne defineşte viitorul, atât ca judeţ, cât şi ca naţiune!” a spus Simion Creţu Vicepreşedinte PNL Alba Liderul grupului de Consilieri judeţeni ai PNL Alba

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com