Victor Negrescu vrea reformarea PSD-ului!

2 ianuarie 2020 20:320 comments

După rezultatele slabe de la alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019, liderii PSD au început să vorbească despre nevoia reformării partidului. Invitat la ”Puterea Știrilor”, vicepreședintele PSD, Victor Negrescu, a declarat că în această perioadă au loc foarte multe discuții privind orientarea partidului, inclusiv cea ideologică”.

”Eu am lansat recent în spațiul public o propunere, de a opta pentru o social democrația modernă, europeană, pe un curent progresist care a dus la victorii importante în lume, iar ca o chestiune recentă putem vorbi de noul prim-ministru finlandez, o tânără de 34 de ani, un tip de model de social-democrație care a dus la o victorie importantă. Aceasta este direcția pe care trebuie să o urmeze acest partid, are nevoie de o reformă reală, nu de o dublă măsură, una spunem alta facem, ci să facem ceea ce spunem. E loc pentru toată lumea, dar trebuie să fim extrem de preciși pentru a recâștiga încrederea cetățenilor și a obține o victorie la alegerile locale și parlamentare de anul viitor”, a declarat vicepreședintele PSD.

PSD are nevoie de o nouă direcție ideologică, să ne asumăm că suntem de stânga, să avem un discurs pro-european, pentru că ne-am îndepărtat de acest tip de mesaj, ne-am concentrat pe alte direcții și s-a dovedit greșit pentru partidul care a dus România în UE și NATO. Acel Comitet Executiv, din care fac parte și liderii locali, trebuie să aibă o nouă conotație să fie mai reprezentativ, cu dezbateri publice, nu doar un loc unde apare o informație pe surse. Trebuie să avem un Birou Permanent Național cu oameni profesioniști, câte un vicepreședinte pe fiecare domeniu și cred că trebuie să-i punem în prim-planul politic pe liderii care sunt cei mai credibili, care au reputația cea mai bună, care sunt cunoscuți pentru pregătirea lor și care pot recâștiga încrederea cetățenilor și mai ales o identitate foarte importantă, și anume, că PSD a fost în trecut partidul profesioniștilor, experților și eu aș vrea să revenim către această direcție”, a declarat Victor Negrescu.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com