Ardei copţi cu soia şi piure de mazăre
Ingrediente:
500 g ardei copţi capia
2 cepe medii
3 caţei usturoi
100 g cuburi soia
boia iute
1/2 linguriţă coriandru
3 linguri bulion
Piure de mazăre:
1 kg de mazare
1 morcov
2 linguri
2 linguri de bulion
sare şi piper, ulei
Cubuleţele de soia se pun la fiert timp de 15 minute cu sare, boia şi seminţele de coriandru. Se lasă bine la scurs. Ceapa curăţată şi tăiată mărunt se pune la călit într-o lingură de ulei de măsline. Când devine sticloasă se adaugă ardeii capia tăiaţi fâşii şi se lasă focul domol. După 10 minute adaugaţi soia şi bulionul şi mai lăsaţi încă 10 minute. Adăugaţi ustruroiul pisat, aşezonaţi cu sare şi boia şi luaţi de pe foc.
Piure de mazare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe ţelină şi morcovul. Încingeti uleiul şi adăugaţi legumele 3 minute. Puneţi mazărea şi fierbeţi-le 20 de minute toate, apoi adăugaţi bulionul. Luaţi legumele de pe foc şi mixaţi-le cu blenderul de mână.