Cartofi umpluţi cu ciuperci

27 martie 2013 15:480 comments

cartofiIngrediente:

Pentru cartofi:
4 cartofi mai mari,
1 conserva ciuperci (sau echivalentul în ciuperci congelate),
1 colţ de pâine de 1 zi,
2-3 fire verdeaţă,
1-2 linguri faină,
1 ceapă mică,
2 căţei de usturoi,
sare, piper.

Pentru sos:
1 conserva roşii în bulion 250gr,
1 ceapă mai mare,
3 linguri amestec de legume congelate,
foi de dafin,
boabe de piper,
puţin oregano,
2 căţei de usturoi,
ulei,
sare sau condiment tip vegeta.

Preparare:

1. Se spala cartofii şi se pun la fiert întregi, în coaja cam 15-20 minute (să nu fie nici tari, nici super fierţi). Se lasă la răcit iar când sunt încă călduţi se scobesc cu lungurita.
2. În timp ce fierb cartofii se face sosul: se toacă ceapă mare şi se căleşte în 2linguri de ulei. Se adăugă legumele congelate şi 1 cană de apă şi se lasa să se înmoaie bine ceapă. Se adăugă roşiile cu tot cu suc, condimentele, usturoi tocat fin şi se mai lasa 5 minute.
3. Umplutură: se mixează toate ingredientele: ciupercile, pâinea înmuiată în apă şi apoi stoarsă bine, ceapă, usturoiul, verdeaţă, faină, condimentele, sarea. Cu această compoziţie se umplu cartofii.
4. Într-un vas se pune sosul, se mai adaugă o cănită cu apă, se aşează cartofii umpluţi, se stropesc cu puţin ulei şi se dau la cuptor 30-40 minute.
Poftă bună!

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com