Crochete de cartofi cu legume (de post)
Ingrediente:
1kg cartofi fierţi şi răzuiţi
2 morcavi răzuiţi
2 albituri răzuite
3 castraveţi muraţi tăiaţi mărunt
200g făină
250g pesmet
1 lingurş bicarbonat de sodium
1-2 linguri bulion de ardei sau boia dulce
maghiran,oregano,sare ,piper,ulei
se poate pune şi câţiva căţei de usturoi zdrobiţi
Preparare:
Se amestecă totul foarte bine,se potriveşte de sare şi piper. Dacă compoziţia este prea tare se pune puţină apă minerală iar dacă este prea moale se mai adăugă pesmet. Se lasă la rece 30min.
Se modelează crochete cu mâna udă, apoi se prăjesc în ulei. Se scot pe şerveţele absorbante.
Menţiuni:
Se pot servi cu diferite garnituri, sosuri (de roşi, muştar, hrean) sau salate.