Drob de legume
Ingrediente:
– 2-3 morcovi mari
– 4 cepe mari
– 2 dovlecei
– 1 ardei gras roşu, mare
– 1 ardei gras verde
– 200 g. mazăre din conservă
– 1\2 punga cu granule de soia
– 1 cana (250ml.) cu orez
– 2 legături de mărar
– 2 legături de pătrunjel
– sare, piper
– ulei vegetal
– apă
– pesmet pentru tapetat tăvile
Mod de preparare
Se pun granulele de soia într-un vas cu apă şi un praf de sare la fiert ( la foc mic) până se umflă şi se înmoaie. Orezul se spală şi se pune şi el la fiert.
Legumele se curată, se spală, mazărea se clăteşte şi ea cu apă rece şi se lăsă într-o sită la scurs. Morcovul se râde, ceapă se taie mărunt, ardeiul gras se taie cubuleţe, dovleceii se taie în cuburi moderate ca mărime. Verdeaţa se taie fin.
Într-o tigaie de teflon, mai încăpătoare, se pune ceapă şi morcovul la călit în cca. 100 ml. ulei, la foc mic, acoperind vasul cu un capac. Când au început să se înmoaie, se adăugă ardeii şi dovlecelul şi continuăm călirea, înăbuşit. Dacă e nevoie, se picura şi câte puţină apă. Când legumele sunt călite se adăugă mazărea, se mai ţine cca. 2-3 minute pe foc, apoi se pune compoziţia la răcit.
Orezul fiert se pune într-o strecurătoare şi se spala cu apă rece. Granulele de soia se scurg bine, apoi se storc bine în mână.
Într-un castron se pun legumele călite şi răcite, orezul, granulele de soia stoarse bine, verdeatza tocată, sare ,piper,încă vreo 30 ml. ulei vegetal şi se amestecă bine compoziţia, până la omogenizare .
Se ung 2 tăvi de chec cu margarina şi se tapetează cu pesmet. Se pune compoziţia de drob în cuptorul.