Musaca de post

2 aprilie 2013 11:290 comments

INGREDIENTE:

1,5 kg cartofi

200 g soia (granule sau cuburi)musaca

1 ceapă mare, sare, piper

1 linguriţă mirodenia

1 cutie pasta de tomate

6 roşii potrivite, opţional şi ciuperci, puţin ulei

 

MOD DE PREPARARE:

Se căleşte ceapă tocată  în puţin ulei.

Soia se pune în apă fiartă cu 1 linguriţă de mirodenia, se lasa să firba 10 minute ,după care se lasa să stea în apă fiartă până se răceşte bine.

Se strecoară soia şi se toacă dace este cubuleţe,şniţel, iar dacă este granule nu este nevoie.

Se pune soia scursă peste ceapă călită, se lasă la călit împreună 15 minute , ciupercile, se pun şi 4-5 linguri pasta de tomate, se lasa să fiarbă 5 minute, se stinge focul.

Cartofi se fierb în coja în apă cu sare. Se curăţa de coajă şi se taie feliuţe.

Se unge un vas de yane cu puţin ulei,se pune un rând de cartofi feliaţi,

se pune jumate din cantitatea de soia,peste soia se pun feliuţe de roşii,ciuperci, se condimeteaza, se repara operaţiunea. La final se pune pasta de tomate şi pătrunjel verde.

Se dă tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com