OUĂ UMPLUTE ÎN STIL FRANŢUZESC
Ingrediente:
8 ouă mari
120 g şuncă slabă, tăiată cubuleţe
2-3 fire ceapă verde mărunţită
2-3 fire pătrunjel tocat
1 lingură maioneză slabă
1 linguriţă muştar, sare, piper
1-2 felii de pâine tare, prăjite şi fărâmiţate
Mod de preparare:
Ouăle se fierb tare. Când sunt gata, se răcesc şi se înlătură coaja. Se taie în jumătăţi, pe lungime. Cu ajutorul unei linguriţe se scot gălbenuşurile. Se păstrează gălbenuşul de la 4 ouă.
Într-un castron se amestecă bine toate ingredientele, cu excepţia pâinicii. Se ia câte o jumătate de ou şi se umple cu o linguriţă de pastă. Deasupra se presară firmituri de pâine.
Ouăle se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 1 minut, în cuptorul încins la 160°C, până capătă o culoare aurie.