Pizza cu ardei gras şi măsline (de post)
Ingrediente:
300 g făină
1 lingură ulei sau 30 g margarină
200 ml apă
25 g drojdie de bere
1 linguriţă zahăr
sare, ulei pentru uns tava
Pentru umplutură:
2 ardei graşi verzi
1 ardei gras roşu
100 g roşii
2-3 căţei de usturoi
100 g măsline negre
1/2 legătură pătrunjel verde
suc de roşii, sar, piper
Preparare:
Pentru început, se pun pastele să fiarbă, mai mult
1. Se dizolvă drojdia de bere în apă călduţă cu o linguriţă de zahăr şi se toarnă în făina cernută. Se adaugă un praf de sare şi margarina înmuiată şi se frământă bine. Se acoperă apoi cu un şervet şi se lasă într-un loc cald, la dospit
2. Pentru umplutură, ardeiul gras şi roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii, iar usturoiul se toacă mărunt.
3. Se întinde aluatul într-o foaie de 3-4 mm şi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se presară ardeiul gras, usturoiul tocat, măslinele şi roşiile şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit 25-30 de minute. Se presară pătrunjel verde şi se serveşte cu suc de roşii condimentat cu sare şi piper.