Pizza cu ardei gras şi măsline (de post)

24 aprilie 2013 11:103 comments

Ingrediente:1068-0-pizza_de_post

300 g făină

1 lingură ulei sau 30 g margarină

200 ml apă

25 g drojdie de bere

1 linguriţă zahăr

sare, ulei pentru uns tava

Pentru umplutură:

2 ardei graşi verzi

1 ardei gras roşu

100 g roşii

2-3 căţei de usturoi

100 g măsline negre

1/2 legătură pătrunjel verde

suc de roşii, sar, piper

Preparare:

Pentru început, se pun pastele să fiarbă, mai mult

1. Se dizolvă drojdia de bere în apă călduţă cu o linguriţă de zahăr şi se toarnă în făina cernută. Se adaugă un praf de sare şi margarina înmuiată şi se frământă bine. Se acoperă apoi cu un şervet şi se lasă într-un loc cald, la dospit

2. Pentru umplutură, ardeiul gras şi roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii, iar usturoiul se toacă mărunt.

3. Se întinde aluatul într-o foaie de 3-4 mm şi se pune într-o tavă unsă cu ulei. Se presară ardeiul gras, usturoiul tocat, măslinele şi roşiile şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit 25-30 de minute. Se presară pătrunjel verde şi se serveşte cu suc de roşii condimentat cu sare şi piper.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com