Pizza de post
Pentru o pizză subţire de aproximativ 1cm, făcută în tavă de la aragaz, avem nevoie de: 470 g faină, 350 ml apă,1.25 linguriţă drojdie, 2 linguriţe ulei, 1 linguriţă sare.
Pe deasupra se pun legume care ne plac:
200 g măsline rondele
350 g ciuperci
1 ardei roşu
1 ceapă
1 roşie
1/2 ardei verde
1 cutie de porumb
ketchup sau sos de roşii
ulei, cimbru, busuioc
Mod de preparare:
În timp ce se făcea aluatul, am spălat ciupercile şi le-am stropit cu zeamă de lămâie. Am tăiat ardeii fâşii, iar ciupercile, ceapă şi roşia le-am tăiat rondele.
Aluatul l-am întins pe o suprafaţă acoperită cu făină şi l-am pus în tavă unsă un ulei. Pe deasupra am uns aluatul cu ulei de măsline aromat şi ketchup. Am pus legumele în straturi: ardei, ceapă, ciuperci, roşii, măsline şi porumb. Peste am stropit cu ulei de măsline aromat, busuioc, cimbru şi puţină sare.
Dăm la cuptorul încins la 180 de grade şi lăsam aproximativ 45 de minute.
Iată şi rezultatul final, care are aproximativ 190 calorii la fiecare 100 de grame.