Plăcintă cu spanac de post
1 kg spanac; 2 legături ceapă verde; o legătură mărar; o legătură pătrunjel; ulei; sare; piper; un pachet foi cumpărate.
Mod de preparare :
Într-o oală cu apă sărată se fierbe spanacul, care se pune doar când clocoteşte apă. După ce a fiert, se lăsă în strecurătoare ca să se scurgă bine toată apa. Între timp se pregăteşte restul umpluturii. Ceapă curăţată şi tăiată fin se pune să se călească în ulei şi după ce s-a înmuiat se adauga spanacul scurs şi tocat mărunt, mărarul şi pătrunjelul.
Ungeţi o tavă cu ulei, aşezaţi 4-5 foi, turnaţi amestecul de spanac şi ceapă, aşezaţi alte foi, pe care le ungeţi cu ulei.
Daţi tava la cuptor la foc potrivit, pentru cca 30 de minute.