Prajitură de post cu nucă de cocos şi stafide
Ingrediente
200 grame nucă de cocos
300 grame zahăr
200 grame stafide albe
2 linguri cacao, un pliculeţ de amoniac, coajă de lămâie şi portocale
400 grame făină
400 ml vin alb
2 plicuri zahăr vanilat, stafide
Mod de preparare
Se face un aluat din fulgii de cocos, zahăr, făină, vanilie, coajă de portocale şi lămâie, stafide şi vin, în care s-a stins amoniacul. Se dă deoparte circa 2/5 din acest aluat şi restul se amestecă cu două linguri de cacao.
Se aşează într-o tavă mai mică decât cea clasică de cuptor de aragaz alternând fără o regulă cele două aluaturi. Se nivelează, se aruncă o mână de coacăze sau stafide negre pe deasupra (acestea se presează să se aşeze în aluat) şi se dă la copt în cuptorul încălzit. Se coace circa 50 minute la foc potrivit. Se caută cu paiul ca orice prăjitură. Se taie când e rece complet.