Risotto cu ciuperci

28 februarie 2013 14:080 comments

Ingrediente:

reteta750 ml supă de pui sau legume; 2 linguri ulei de măsline; 50 grame de unt; 300 grame ciuperci; 1 ceapă medie; 2 căţei de usturoi; 1 linguriţă de cimbru uscat; 250 grame orez cu bob rotund (Arborio sau Carnaroli); 50 ml vin Marsala (Madeira sau Porto); 2 linguri smântână dulce (opţional); 2 linguri de pătrunjel tocat; 30  grame parmezan, răzuit în felii subţiri; sare şi piper.

Preparare:

Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul. Curăţaţi ciupercile şi tăiaţi-le cubuleţe (inclusiv tulpina). Într-o tigaie adâncă topiţi untul împreună cu uleiul. Adăugaţi ceapa şi usturoiul în tigaie şi sotaţi-le uşor până când ceapa devine sticloasă. Adăugaţi ciupercile şi rumeniţi-le uşor. Adăugaţi orezul şi amestecaţi-l cu restul ingredientelor până devine translucid. Adăugaţi cimbrul şi stingeţi cu un pahar de supă. Fierbeţi la foc mic, adăugând treptat supă şi amestecând atunci când e cazul (nu prea des, să nu zdrobiţi orezul), până când toată supa a fost absorbită şi orezul fiert. Adăugaţi vinul, amestecaţi bine, asezonaţi cu sare şi piper. Opţional, puteţi adăuga smântâna dulce. Luaţi orezul de pe foc şi serviţi-l fierbinte, decorat cu parmezan şi pătrunjel.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com