Sărmăluţe cu ciuperci şi orez

18 martie 2013 13:310 comments

Ingrediente:  2 verze murate medii, 400 gr orez, 10 ciuperci, 1 ceapa rosie, 2 cepe albe, 1 morcov, 1 ardei rosu, suc de rosii (cam 1 litru), sare, piper boabe, foi de dafin, maghiran, oregano, cimbru, boia dulce, marar.

Orezul se lasă cam 2 ore în apă. Se toacă  mărunt (cu robotul) ceapa, morcovul, ardeiul. Se călesc in putin ulei si cand s-au inmuiat se adauga ciupercile taiate in bucati mici.
Cand legumele au devenit moi, se pune orezul, condimentele (sare, maghiran, oregano, cimbru, boia dulce) si o ceasca cu apa. Se amestecă permanent sa nu se lipeasca, iar spre final am adaugat 300 ml suc de rosii si marar tocat marunt.
Se lasă compozitia 30 de minute sa se raceasca.
Cand compozitia cu orez si ciuperci s-a racit se trece la formarea sarmalelor.
În oala in care se fierb sarmalele se pune un rand de varza tocata iar apoi sarmalele şi tot asa până la terminarea sarmalelor.
Se adauga sucul de rosii, crengute de marar verde, boabe de piper si foi de dafin.sarmalute-cu-legume-s51827

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com