Tocăniţă de cartofi cu mazăre
Ingrediente:
1 kg de cartofi
2 cepe
1 ardei gras roşu
2 morcovi
500 g mazăre congelată
3 linguri pasta de roşii
mărar,cimbru,boia de ardei iute,sare şi piper
Mod de preparare reţeta Tocăniţă de cartofi cu mazăre
Tocăm ceapă mărunt şi o călim în ulei încins. Când ceapă capăta o culoare aurie,adăugăm ardeiul şi morcovul tăiat cubuleţe.Lăsăm la călit încă 5 minute,apoi adăugăm mazărea şi cartofii tăiaţi.Presaram puţin cimbru,sare,piper şi boia de ardei iute. Acoperim totul cu apă fiartă şi lăsăm să fiarbă la capac,la foc mic până se înmoaie legumele. Punem la tocăniţă şi pastă de roşii; mai lăsam pe foc 5 minute. Pentru a adăuga o culoare vie preparatului, presaraţi mărar tocat mărunt. Simplă şi aromată.