Tort cu fructe de post
Ingrediente:
2 kg frişca Hulala, 500 g zahăr, 6 portocale, 4 mandarine, 4 banane, 200 g stafide, 125 g gelatină, 2 cutii compot de ananas, 3 fiole de esenţă de vanilie, 50 g coniac /vodcă, 500 ml suc de portocale.
Mod de preparare:
Pentru tortul de post cu fructe, fructele curăţate, tocate le amestecăm cu coniacul şi o esenţă. Zeama de la compot şi sucul de fructe le amestecăm cu gelatina, lăsăm la umflat, apoi o încălzim pe Bain-Marie. Frisca o batem spumă cu zahărul, o vanilie si 5-6 linguri de gelatina topită. Aceasta o amestecăm cu fructele, apoi punem frişca, amestecăm şi o aşezăm în forma tapetată cu nylon şi felii de portocală. Apoi dăm la rece. După două ore, răsturnăm pe platou şi la final ornăm cu frişcă.