Tort de post
Blat 1:
• 4 căni faina
• 2 căni zahăr
• 1 praf de copt
• 5 linguri cacao
• 1 plic zahăr vanilinat
• 2 căni apa
• 7 linguri ulei
• 100-150 gr nuci
Blat 2:
• 2 căni faina
• 1 cana zahăr
• 1 praf de copt
• 1 linguri cacao
• 1 zahăr vanilinat
• 1 cana apa
• 3.5 linguri ulei
• 1 lingura cacao
• 3 linguri gem de caise/ piersici
Crema:
• 3 ciocolate Primola/ Kandia amăruie(de post)
• 2 plicuri frişcă light
• 2 banane
• 3-4 clementine
Blaturi: se pune faină, zahărul, praful de copt, cacao, zahăr vanilinat apoi se adăugă apă şi uleiul şi se omeogenizeaza compoziţia. La final se pune nucă, iar pentru blatul 2 gemul.
Blatul 1 se taie în două, la mijloc se pune blatul 2, iar între ele cremă şi fructe tăiate feli.
Crema: Se topeşte ciocolată la bain-marin şi se adăugă cam 1/4 din frişcă obţinută din cele două plicuri. Restul de frişcă se foloseşte pentru ornat.