Adevărul despre lactatele degresate: „Dacă înlocuim apa cu laptele, atunci este o problemă”
Toată lumea care doreşte să slăbească îşi pune speranţele în consumul de lactate degresate. Însă cercetătorii au descoperit că adevărul stă exact pe dos.
Toată lumea care doreşte să slăbească îşi pune speranţele în consumul de lactate degresate. Însă cercetătorii au descoperit că adevărul stă exact pe dos: lactatele integrale sunt cele care ajută organismul să nu depună grăsimi, în timp ce sortimentele degresate cresc nivelul de insulină şi, implicit, favorizează depunerile de grăsimi, scrie ziarulring.ro.
De asemenea, cercetătorii americani spun că lactatele degresate te lasă fără urmaşi. Un amplu studiu, efectuat de cercetători din cadrul Departamentului de nutriţie al Şcolii de Sănătate Publică Harvard din Boston, recomandă femeilor doritoare să aducă bebeluşi pe lume să renunţe la lactatele degresate în favoarea celor nedegresate şi a îngheţatei. Rezultatele studiului conduc spre ideea că, în cazul femeilor care mănâncă zilnic cel puţin două porţii de lactate degresate, riscul de a avea probleme de ovulaţie creşte cu 85%, comparativ cu femeile care consumă lactate doar o dată pe săptămână, scrie jurnalul.ro.
Astfel, un iaurt cu 0% grăsimi mâncat zilnic contribuie la creşterea cu 11% a riscului de infertilitate, chiar dacă nu reducem cantitatea totală de calorii ingerate într-o zi. Dimpotrivă, dacă bem un pahar cu lapte nedegresat, riscul de infertilitate scade cu 22%.
„Dacă laptele e de calitate, colectat de la vaci sănătoase, bine hrănite, negestante, laptele integral, cu 3,5% grăsime, e absolut sănătos, băut cu moderaţie (1 pahar pe zi). Dacă înlocuim apa cu laptele, atunci este o problemă”, explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentaţie, scrie mediasinfo.ro.
În plus, privarea de grăsimi poate provoca amenoree (lipsa menstruaţiei), iar în ultimul timp studiile au arătat că lactatele degresate, consumate regulat, scad fertilitatea la femei.
sursa: Realitatea.net