Ce dieta ţi se potriveşte în funcţie de vârstă

17 aprilie 2013 12:012 comments

dieta-rapida-de-primavara-3-trucuri-ca-sa-scapi-rapid-de-kilogramele-nedorite_size2Fiecare vârstă are particularităţile ei şi, cum organismul este într-o continuă schimbare, tot ce poţi face pentru a-ţi putea menţine silueta este să te adaptezi schimbărilor şi să înţelegi că dieta care ţi se potriveşte la o vârstă poate să nu dea aceleaşi rezultate la o altă vârstă. Nu este cazul să te îngrijorezi.

Dacă acorzi atenţie alimentaţiei tale şi încerci să faci mişcare în fiecare zi, cu siguranţă vei reuşi să ai un corp de invidiat chiar şi la 70 de ani.

l Dieta potrivită la 20 de ani

La 20 de ani, metabolismul tău este ager precum un ghepard şi arde caloriile în mod eficient, astfel încât tu să te bucuri de un trup de zeiţă. Sigur că nu întotdeauna se întâmpla acest lucru. Dacă dieta ta de zi cu zi abundă în produse nesănătoase, cum ar fi cele de fast-food, de patiserie sau mezeluri, dacă nu faci sport deloc şi ai un stil de viaţă haotic, cu sărit peste mese şi mâncat la ore târzii din noapte, este clar că organismul cedează încet, încet şi începe să stocheze depozite de grăsime.
La această vârstă, este recomandat să ai o alimentaţie din care nu-ţi lipsesc cerealele integrale, cerealele bogate în calciu şi proteinele. Iată un meniu ideal pentru dieta la 20 de ani:

Mic dejun – omletă cu legume (2 ouă, spanac, ciuperci, ceapă verde) şi ploaie de parmezan
– 2 felii de toast integral
– suc de portocale fortificat cu vitamina D
Prânz – burger cu 2 felii de pâine integrală, somon, castraveţi şi roşii
– 1 cană de struguri
Gustare – un iaurt grecesc
Cina – paste integrale cu sos de roşii şi usturoi şi puţină brânză
– 1 ceaşca budincă de vanilie

l Dieta potrivită la 30 de ani

După 30 de ani, rata metabolica începe să scadă şi, odată cu ea, scade şi masă musculară, în timp ce grăsimile se depun fără milă. Dieta potrivită vârstei de 30 de ani este cea care cuprinde alimente pentru stimularea metabolismului. Iată cum poate arăta un meniu pentru dieta ta:

Mic dejun – cereale integrale cu o banană şi iaurt simplu
– 1 ceaşcă de cafea cu lapte degresat
Prânz – salată de spanac cu ardei gras, roşii, morcovi, oţet balsamic
– 2 felii de toast integral
Gustare – 1 măr mare cu 1 lingura de unt de arahide
Cina – piept de pui la grătar cu orez brun şi salată de roşii cu avocado

l Dieta potrivită la 40 de ani

După 40 de ani, metabolismul scade cu 10% faţă de 20 de ani, iar grăsimile se depozitează foarte uşor. Ai nevoie de vitamina D pentru oase şi pentru asimilarea calciului, plus grăsimi sănătoase şi proteine. Iată cum poate arăta meniul pentru o zi de dietă:

Mic dejun – 1 brioşă, 1 pară, 1 pahar cu lapte degresat
Prânz – sandviş cu piept de pui, salată verde, măsline, roşii şi iaurt grecesc
Gustare – 1/4 cana migdale şi 1 pahar de suc de roşii
Cina – piept de curcan cu legume gătite la aburi
– 1 ceaşcă de iaurt cu fructe de pădure

l Dieta potrivită la 50 de ani

După 50 de ani, organismul tău arde cu aproximativ 400 de calorii mai puţin decât la 30 de ani, ceea ce înseamnă că îngrăşarea este iminentă. În plus, nivelul de estrogen scade vertiginos odată cu apropierea sau instalarea menopauzei, iar lipsa energiei îşi spune cuvântul. La această vârstă, dieta ta ar trebui să includă alimente bogate în fitoestrogeni (ulei de măsline, lapte de vacă, fasole verde). Iată cum poate arăta meniul pentru dieta ta:

Mic dejun – 1 bol de cereale integrale cu afine şi lapte 1% grăsime
Prânz – pasta de fasole cu salată de rucolă
Gustare – iaurt grecesc, 1 pară, seminţe sau fructe oleaginoase
Cina – orez brun cu ton şi salată de legume

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com